Aardbeien roomsoesjes
40 personen
Het recept aardbeien roomsoesje is hier onderdeel van het 'petit grand dessert' dat bestaat uit 3 onderdelen: zomerfruit crumble, cheesecake zomerfruit slice en aardbeienroom soesjes. Maar past eigenlijk bij ieder dessert of een high tea.
€8,84 per recept / € 0,22 p.p.*
Ingrediënten / Benodigdheden
Benodigdheden:
- Spuitzak voor soesjesbeslag en voor aardbeienroom
- Spuitmondje 13 mm Ø
- Bakplaat bekleed met bakpapier
Soezenbeslag:
- 1,25 dl water
- 50 g boter
- 100 g Koopmans Professioneel Kristalpatentbloem
- 3 à 4 eieren
- Mespunt zout
Vulling:
- 60 g aardbeien compound
- 5 dl slagroom
- 32 g Dr. Oetker Professional slagroomversteviger
- 32 g Dr. Oetker Professional vanillesuiker
- 80 g kristalsuiker
Tip!
Shortcut: Koop kant-en-klaar ongevulde soesje en maak alleen de aardbeienroom zelf.Bereidingswijze
Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 ºC (elektrische oven), 180 ºC (heteluchtoven)
Soesjes:
- Breng water, boter en zout in een pan aan de kook
- Haal de pan van het vuur en meng de bloem er met een spatel door totdat er een bal ontstaat
- Zet de pan weer op het vuur en verwarm al roerend nog een paar minuten om het deeg goed te drogen
- Doe het deeg eventueel in een koude kom
- Roer de eieren er stuk voor stuk door tot er een glad beslag ontstaat
Soezen spuiten:
- Doe het soezenbeslag in een spuitzak met een glad spuitmondje van 13 mm
- Leg een bakmat of bakpapier op een bakplaat en spuit 40 soesjes
- Bak in de oven 20 minuten op 200 °C en daarna 15 minuten op 150 °C om het beslag goed droog te krijgen
- Zet de afgebakken soezen op een rooster om af te koelen
Vulling:
- Verdun de aarbeiencompound samen met 50 g ongeklopte slagroom tot een glad geheel
- Klop de overige slagroom samen met de slagroomversteviger, vanillesuiker en suiker stijf
- Voeg tijdens het kloppen de verdunde aardbeiencompound toe en klop totdat de room goed stijf is
- Schep de room over in een spuitzak
Afwerking aardbeienroomsoesjes:
- Laat de soezen afkoelen
- Vul de soezen met de aardbeienroom
- Spuit op de bovenkant een mooie rozet van aardbeienroom
Afwerking:
- Serveer de 3 elementen op 1 bord
- Garneer de verschillende onderdelen met vers zomerfruit
* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.