Actieve verkoop taart & desserts
7 tips voor actieve verkoop van taart & dessert
Tip 1 - Gastvrijheid
Een plezierig verblijf begint bij een goede gastvrijheid. Goede interpretatie van de wensen en behoefte van de gast zorgt voor extra’s en een algehele goede beleving vanuit de gast. Misschien een open deur, maar een vrolijke gast geeft makkelijker geld uit!
Tip 2 - Productkennis
Het actief verkopen van (huisgemaakte) taart is succesvoller wanneer er door het personeel kennis aanwezig is over de gerechten. Laat je personeel proeven en kennismaken met het product. Zo weten zij wat ze serveren en kan het product en is het makkelijker te verkopen.
Tip 3 - Signing
Door signing binnen en buiten het restaurant wordt de zichtbaarheid van de huisgemaakte taart of het dessert vergroot. Hierbij kan gedacht worden aan stoepborden, krijtborden, posters, tafelkaarten, flyers en folder.
Tip 4 - Productzichtbaarheid
Maak taarten zichtbaar voor de gast en verleid ze om over te gaan tot verkoop. Dit kan via een vitrine, stolpen of aantrekkelijke fotografie.
Tip 5 - Promoties
Promoties geven een boost aan je volume. Door middel van een prijskorting op de huisgemaakte taart of een combideal bied jij toegevoegde waarde voor de gast en voor je eigen onderneming.
Tip 6 - Betrokken personeel
Stimuleer en coach het personeel in een teamoverleg om over te gaan op actieve verkoop van taart en meet het resultaat. Overweeg ook om een beloning in het vooruitzicht te stellen voor het team bij goed behaalde resultaten.
Tip 7 - Klein maar fijn
Veel gasten die alleen koffie komen drinken? Biedt gasten een laagdrempelig alternatief op een hele punt taart in de vorm van een proeverij of meerdere mini’s. Hierdoor trek je gasten actief over de streep en verhoog je de kassa aanslag