Pizza Barbabietola e Zucca
1 persoon
Een kleurrijke pizza met bietjes en pompoenIngrediënten / Benodigdheden
Voor het afbakken
- 1 Pizza Perfettissima Base Pura
- 65 gr flespompoen
- 50 gr Chioggia biet
- 175 gr mascarpone
- 2 theelepels bietenpuree
- 20 gr rode ui
- 1/2 theelepel honing
- Theelepel olijfolie
- Theelepel azijn
Na het afbakken
- 150 gr burrata
- Gemalen pistachenoten
Tip!
Varieer ook eens met andere kleuren pizzasaus door andere ingrediënten met mascarpone te mengen.Bereidingswijze
- Snijd de flespompoen en rode ui in dunne plakken en bak in de oven of pan.
- Maak een dressing van olijfolie, azijn en honing en meng deze door dunne plakjes Chioggia biet,
- Meng de mascarpone met de bietenpuree tot een roze pizzasaus en verdeel over de pizzabodem
- Beleg de pizza met flespompoen, rode ui en Chioggia biet
- Bak de pizza af
- Garneer met burrata en gemalen pistachenoten