Tiramisu met koffie
30 personen
Zoethout in een klassiek dessert? Jazeker! De toevoeging van zoethout essence maakt de smaak van dit dessert complexer en dus verrassender. De drop-achtige smaak van zoethout komt pas aan het einde van de smaak door. Eerst bekend en dan verrassend dus.Ingrediënten / Benodigdheden
Benodigdheden:
- 30 glazen of weekpot 150 ml
- 1 keukenmachine / mengmachine
- Spuitzak
- Spuitmondje ø 1 cm
Ingrediënten:
- 1 zakje Alsa tiramisu mix (245 g)
- 1 l room
- 2 g zoethout essence (2 tl)
- 6 dl espresso
- 800 g lange vingers
- 20 g cacaopoeder
Bereidingswijze
Bereidingswijze:
- Klop de slagroom en de tiramisu mix 2 à 3 minuten op de middelste stand (bijna stijf)
- Voeg de zoethout essence toe
- Doe de tiramisu creme in een spuitzak met een mondspuitje van ø 1 cm
- Doe de espresso in een langwerpig schaaltje
- Doop de lange vingers een voor een in de espresso en leg ze met de suikerkant naar boven als 1 laag in het glas
- Breng een laag tiramisu crème aan op de lange vingers
- Herhaal het proces nog een keer
- Leg nog een lange vinger op de top
- Laat de glazen afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast opstijven
- Neem kort voor het serveren uit de koeling
- Bestrooi de tiramisu met cacaopoeder
* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen per grossier.