Tiramisu met frambozen
24 personen
€ 38,82 per recept / € 1,66 p.p.*Ingrediënten / Benodigdheden
Benodigdheden:
- Bakvorm 35,5 cm x 28,5 cm
- Bakpapier
- 1 keukenmachine / mengmachine
- 2 spuitzakken
- 2 spuitmondjes 1x ø 1 cm / 1x plat kartel spuitmondje voor de decoratie
Suikerwater:
- 1 dl frambozencoulis (Boiron)
- 150 g suiker
- 250 g water
Tiramisu:
- 2 zakjes Alsa tiramisu mix
- 2 liter room
- 2 dl frambozencoulis (Boiron)
- 800 g lange vingers
- 500 g verse frambozen of diepvries
- 1 g rode kleurstof (optioneel)
Bereidingswijze
- Kook 1 dl frambozencoulis met het water en de suiker in een pan
- Laat het goed afkoelen
- Klop de slagroom en de tiramisu mix 2 à 3 minuten op de middelste stand (bijna stijf)
- Voeg 2 dl frambozencoulis toe en roer tot een homogene massa
- Voeg rode kleurstof toe naar eigen inzicht (optioneel)
- Doe de tiramisu crème in een spuitzak met een mondspuitje van ø1 cm
- Bekleed de bakvorm met bakpapier
- Leg een laag lange vingers op de bakvorm (suikerkant boven)
- Bestrijk met een kwast de lange vingers met het frambozen-suikerwater
- Spuit een dunne laag tiramisu crème op de lange vingers
- Verdeel hier de frambozen over (bewaar 24 frambozen voor de garnituur)
- Breng een tweede laag tiramisu aan op de frambozen
- Strijk de tiramisu glad met een paletmes
- Leg een laag lange vingers op de top
- Bestrijk met een kwast de lange vingers met het frambozen-suikerwater
- Portioneer de tiramisu in 24 stuks
- Decoreer naar eigen inzicht de tiramisu met de overgebleven crème en leg er een framboos op
- Plaats de tiramisu op een bord met druppels frambozencoulis, crème fraîche en mint