Semifreddo
12 personen
€ 11,23 per recept / € 0,94 p.p.*Ingrediënten / Benodigdheden
Benodigdheden:
- 12 stroken bakpapier van 5,5 x 23 cm
- 12 gebaksringen ø 7 cm
- Suikerthermometer
Semifreddo:
- 400 g Dr. Oetker Professional Mousse Bourbon Vanille
- 9 dl melk
- 9 dl room
- 4 eetlepels cacaopoeder
- 400 g chocolade
- 4 eetlepels karamelsiroop
Italiaanse Meringue:
- 200 g eiwit
- 75 g poedersuiker
- 325 g kristalsuiker
- 85 g water
Bereidingswijze
Bereiden semifreddo:
- Plaats de gebaksringen op een met bakpapier belegd dienblad en bekleed de binnenkant van de ringen met de stroken bakpapier
- Meng de Dr. Oetker Bourbon vanille mousse mix, melk, slagroom en de karamelsiroop in een kom
- Klop dit met een mixer met een garde 4 minuten op tot een glad mengsel
- Smelt de chocolade au bain-marie
- Meng de gesmolten chocolade en de cacaopoeder door de helft van de Bourbonvulling en verdeel dit over de onderste helft van de ringen. Gebruik de andere helft van de Bourbonvulling voor het vullen van de bovenste helft van de ringen
- Laat de gebakjes ten minste 2½ uur in de vriezer opstijven
Bereiden Italiaanse meringue:
- Doe het water en de kristalsuiker in een steelpannetje en kook tot een siroop van 116 graden (suikerthermometer)
- Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf en voeg de poedersuiker toe
- Voeg langzaam de gekookte suiker toe en laat draaien tot een stijve massa
- Doe de meringue in een spuitzak met een mondspuitje naar eigen keuze
- Haal de semifreddo uit de vriezer
- Verdeel de Italiaanse meringue over de semifreddo en zet de semifreddo terug in de vriezer
- Haal de semifreddo opnieuw uit de vriezer en kleur de meringue lichtbruin met een brander
Afwerking:
- Decoreer met chocoladekrullen of naar eigen inzicht met een ander ingrediënt
- Serveer de semifreddo als deze net zacht begint te worden
* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.