Crème brûlée proeverij
90 personen
Verras de smaakpapillen van jouw gast met deze bijzondere combinaties van romige crème brûlée en spannende smaakmakers. Serveer in de volgorde munt-peper, tonka en tenslotte lavendel.
€ 21,66 per recept / € 0,24 p.p.*
Ingrediënten / Benodigdheden
Ingrediënten:
Munt-peper:
- 1 liter Alsa Crème Brûlée vloeibaar
- 8 g munt-peper essence (20 druppels)
- 200 g rietsuiker (voor het Karamelliseren)
Tonkabonen:
- 1 liter Alsa Crème Brûlée vloeibaar
- 1/4 tonkaboon
- 200 g rietsuiker (voor het Karamelliseren)
Lavendel:
- 1 liter Alsa Crème Brûlée vloeibaar
- 10 g lavendel essence
- 200 g rietsuiker (voor het Karamelliseren)
Bereidingswijze
Bereiding:
Munt-peper:
- Schenk de Crème Brûlée in een pan
- Voeg de munt-peper essence toe
- Breng het onder voortdurend roeren aan de kook
- Portioneer de Crème Brûlée op de lepels
- Laat in de koeling opstijven
Tonkabonen:
- Schenk de crème brûlée in een pan
- Snijd de tonkabonen in kleine stukjes en voeg daarna toe aan de Crème Brûlée
- Breng het onder voortdurend roeren aan de kook
- Haal de crème brûlée door een zeer fijne zeef om de tonkaboon te verwijderen
- Portioneer de Crème Brûlée op de lepels
- Laat in de koeling opstijven
Lavendel:
- Schenk de Crème Brûlée in een pan
- Voeg de lavendel essence toe
- Breng het onder voortdurend roeren aan de kook
- Portioneer de Crème Brûlée op de lepels
- Laat in de koelkast opstijven
- Voor serveren, bestrooi de Crèmes Brûlée met rietsuiker en brand het voor een mooie karamelisatie
* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen per grossier.