Pistache Crème brûlée
10 personen
Pistache Crème brûlée met amandel spongecake en pistache roomijs
€ 7,23 per receptuur / € 0,72 p.p.*
Ingrediënten / Benodigdheden
Crème brûlée
Benodigdheden:
- 10 rvs gebaksringen 7 cm Ø
- Pvc-folie (of stroken bakpapier)
Ingrediënten:
- 130 g Alsa Crème Brûlée mix
- 5 dl room
- 5 dl halfvolle melk
- 3 g pistache aroma
Amandel spongecake
Benodigdheden:
- 4 kartonnen koffiebekertjes
Ingrediënten:
- 150 g eiwit
- 80 g suiker
- 60 g eidooiers
- 80 g amandelpoeder
- 30 g bloem
Tip!
Ga voor meer gemak, door 2 bekertjes kant en klaar bevroren amandel spongecake te kopen.Bereidingswijze
Amandel spongecake
- Voeg alle ingrediënten samen in de keukenmachine en klop het tot een homogene massa
- Giet de massa in een kidde (sifon) van een halve liter
- Sluit de kidde goed en gebruik 2 slagroompatronen, goed schudden
- Maak een gat in de bodem van de bekertjes
- Vul de bekertjes maximaal tot de helft
- Gaar 40 seconden in de magnetron op vol vermogen
- Laat op zijn kop afkoelen en vervolgens storten
- Schuur de spongecake in stukjes en droog ze 20 tot 30 minuten in de oven op 140 °C
Pistache crème brûlée
- Kook de room en de melk op en voeg de crême brûlée mix toe, goed losroeren en aan de kook brengen
- Voeg de pistache aroma toe
- Haal van het vuur af en laat afkoelen tot 30 °C
- Bekleed de onderkant en buitenkant van de ringen strak met aluminiumfolie om lekkage aan de onderkant te voorkomen
- Plaats de ringen op een plateau
- Bekleed de binnenkant van de ringen met pvc-folie
- Vul de ringen met de crème brûlée
- Plaats gedurende 2 uur in de koelkast
- Haal de crème brûlée uit de ringen en verwijder de pvc folie
Afwerking dessert
- Plaats de crème brûlée op een bord
- Bestrooi voor serveren met rietsuiker en karamelliseer
- Verdeel de gedroogde spongecake
Garnering suggestie
- Nougatine
- Eetbare bloemen
*Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.