Panna cotta met tijm en gorgonzola
10 porties
Een panna cotta met tijm, gorgonzola, zwarte peper, appels- en perencompote.Ingrediënten / Benodigdheden
- 1 pak Alsa Liquide panna-cotta
- 15 gram Verse tijm
- 30 slagen Zwarte peper uit de molen
- 200 gram Gorgonzola
- 4 stuks Goudrennet appels
- 4 stuks Conference peren
Bereidingswijze
Panna Cotta
- Doe de panna-cotta in een passende pan.
- Voeg de tijm, zwarte peper en gorgonzola erbij.
- Kook de panna-cotta op een lage stand onder voortdurend roeren op tot het een keer kookt.
- Haal de massa van de warmte bron en zeef door een fijne zeef druk goed uit.
- Vul je servies met de panna-cotta en dek af.
- Plaats in de koeling voor minimaal 2 uur.
Compote
- Snijd de appel en peer in fijne brunoise (optioneel kun je het fruit schillen).
- Stoof het fruit kort in een pan en laat afkoelen.
Afwerking
Verdeel de appel/peren compote over de panna-cotta.