Matcha Dream
36 personen
Witte Chocolademousse met Matcha, Amandel Chocolademousse en een crunch
€ 10,75 per recept / € 0,30 p.p.* (Zonder topping)
Ingrediënten / Benodigdheden
Ingrediënten:
Witte Chocolademousse met matcha:
- 200 g Alsa Witte Chocolade mix
- 4 dl melk
- 4 g matcha poeder
Amandel Chocolademousse:
- 192 g Alsa Chocolademousse Douceur
- 4 dl melk
- 5 ml amandel aroma (1 theelepel)
Crunch:
- 250 g gesuikerde pinda's
Garnering suggestie:
- Nougatine
- Geroosterd amandelen
- Chocolade sigaretten
Bereidingswijze
Bereidingswijze:
Witte Chocolademousse met matcha:
- Kook de melk
- Laat afkoelen tot 60-70 graden en voeg de matcha-poeder toe (niet koken)
- Laat de matcha-melk 5 minuten trekken en haal door een fijne zeef
- Laat vervolgens afkoelen
- Meng de Alsa Witte Chocolade mix met de koude matcha melk
- Klop het geheel gedurende 3-4 minuten op hoge snelheid
- Doe de mousse in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze
Amandel Chocolademousse:
- Meng de Alsa Chocolade mix met de melk
- Klop het geheel gedurende 3-4 minuten op hoge snelheid
- Voeg het amandel aroma toe
- Doe de mousse in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze
Opbouw van de glazen:
- Spuit een laag Chocolade matcha mousse in de glazen
- Vervolgens een laagje gesuikerde pinda's
- Spuit een laag Amandel Chocolademousse, houd ruimte over voor garnering
- Laat 60 minuten opstijven in de koeling
* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen per grossier.