Limoen kwark slice
40 personen
Deze limoen kwark slice is hier als onderdeel van het 'petit grand dessert' dat bestaat uit 3 onderdelen: mojito mini cakejes, ricottaroom en passievrucht taartjes en limoen kwark slice. Maar is ook als los dessert te serveren.
€13,69 per recept / € 0,34 p.p.*
Ingrediënten / Benodigdheden
Benodigdheden:
- Bakvorm 35,5 cm x 28,5 cm of 1/2 GN
- Vetvrij papier/bakpapier
- Keukenmachine
- Fijne rasp
Bodem:
- 750 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kruimelbodem
- 225 g boter (gesmolten)
Kwarkvulling:
- 300 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kwarktaart
- 600 ml water
- 750 g magere kwark
- 375 ml slagroom
- 2 limoenen (sap en rasp)
Bereidingswijze
Kruimelbodem:
- Smelt de boter in een kleine steelpan
- Neem van het vuur en roer de kruimelbodemmix door de gesmolten boter
- Bedek de bodem van de bakvorm (voorzien van bakpapier) gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel
- Zet ca. 10 minuten in de koeling
Vulling:
- Meng het water en de taartmix 1 minuut in de keukenmachine op de laagste stand
- Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop dit 2-3 minuten op de hoogste stand tot een luchtige massa
- Voeg limoensap en limoenrasp toe
- Schenk het taartmengsel over de kruimelbodem en laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koeling
Afwerking limoen kwark slice:
- Snijd de taart in stukjes van 3,5 cm x 3,5 cm en decoreer naar eigen inzicht met vers tropisch fruit en wat limoenrasp
Topping:
- Tropisch vers fruit, zoals kiwi, banaan, carambola en geraspte schil van limoen
Bewaren: de limoen kwark slices kunnen vier dagen in de koeling zonder decoratie bewaard worden of twee maanden in de vriezer
* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.