Karamelijs koeksandwiches
12 personen
Het recept karamelijs koeksandwiches is onderdeel van het 'petit grand dessert' dat bestaat uit 3 onderdelen: koffie chocolademousse tompouce, chocolade taartpuntje en karamelijs koeksandwiches.
€ 6,74 per recept / € 0,56 p.p.*
Ingrediënten / Benodigdheden
Benodigdheden:
- Bakplaat bekleed met bakpapier
- Keukenmachine/standmixer
- Afkoelrooster
Karamelijs:
- 1 liter vanille ijs
- 120 g Karamel blokjes, bijv. Sanissimo
Koekjes:
- 190 g Koopmans Professioneel Kristalpatentbloem
- 135 g boter
- 80 g fijne kristalsuiker
- 80 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 ei
- 15 ml vanille extract
- 5 g zuiveringszout
- 5 g zout
- 20 g pure chocolade callets, Callebaut
Tip!
Shortcut: gebruik kant-en-klare chocolate chip cookies, in plaats van zelf koekjes bakken, sla dan het hele gedeelte werkwijze koeksandwiches over.Bereidingswijze
Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 170 graden (elektrische oven), 150 graden (heteluchtoven)
Werkwijze koeksandwiches:
- Klop de boter met beide soorten suiker romig
- Voeg het vanille extract en ei toe en klop goed door
- Voeg zuiveringszout, bloem en zout toe en meng tot een deeg
- Werk de chocolade callets door het deeg
- Vorm 24 kleine balletjes (1-1,5cm Ø) en leg ze op de bakplaat
- Bak de koekjes in 15-20 minuten tot dat bovenkant goudbruin is
- Laat ze 10 minuten afkoelen op de bakplaat, leg ze daarna op een afkoelrooster en laat ze geheel afkoelen
Afwerking karamelijs koeksandwiches:
- Strooi karamelblokjes over het vanille-ijs en schep met een ijslepel een klein bolletje ijs, druk tussen 2 koekjes
- Versier met een eetbaar viooltje
*Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.