Karamel cheesecake
12 personen
Karamel cheesecake met karamel zeezout
€ 23,91 per receptuur / € 1,99 p.p.*
Ingrediënten / Benodigdheden
Benodigdheden:
- 12 rvs gebaksringen 7 cm Ø
- 12 stroken bakpapier van 5,5 x 23 cm
Ingrediënten:
- 2,5 dl Alsa topping smaak Karamel Zeezout topping
- 200 g Dr. Oetker Professional mix voor Kruimelbodem
- 450 g Dr. Oetker Professional mix voor Cheesecake
- 70 g boter
- 800 g roomkaas (bijv. MonChou)
- 500 g crème fraîche
- 8 eieren
- 80 g karamel pasta
Bereidingswijze
- Bekleed de onderkant en buitenkant van de ringen strak met aluminiumfolie om lekkage aan de onderkant te voorkomen
- Plaats de ringen op een plateau
- Bekleed de binnenkant van de ringen met de stroken bakpapier
- Smelt de boter in een pan
- Neem de pan van het vuur en roer de kruimelbodemmix door de gesmolten boter
- Bedek de bodem van de ringen gelijkmatig met de kruimelbodemix en druk dit stevig aan met een lepel
- Zet de ringen ca. 10 minuten in de koelkast
- Meng de crème fraîche en de roomkaas tot een homogene (gladde) massa
- Roer de eieren met cheesecake mix in een kom en voeg toe aan de roomcompositie
- Voeg de karamel pasta door de vulling
- Stort het mengsel boven op de bodem en bak de taarten 40/50 minuten af op 140 °C
- Laat de cheesecake afkoelen
- Haal de cheesecake uit ringen en plaats op een bord
- Besprenkel de karamel zeezout topping over de cheesecake
*Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.