Go Nuts With Coffee
36 personen
Hazelnoot Panna cotta met koffiegelei en koffie vanillemousse.
€ 16,69 per recept / € 0,44 p.p.*
Ingrediënten / Benodigdheden
Ingrediënten:
Hazelnoot Panna Cotta:
- 195 g Alsa Panna Cotta mix
- 7,5 dl halfvolle melk
- 7,5 dl slagroom
- 5 ml hazelnoot aroma (1 theelepel)
Koffie gelei:
- 3 dl verse espresso
- 60 g suiker
- 6,6 g gelatine Dr. Oetker Professional (2 bladen)
Vanille-koffie mousse:
- 142 g Alsa Vanillemousse mix
- 2 dl verse espresso
- 100 g suiker
- 2 dl water
Garnering suggestie:
- Hazelnoot krokant
Bereidingswijze
Bereidingswijze:
Hazelnoot Panna Cotta:
- Breng de melk en room aan de kook
- Voeg de Panna Cotta mix toe en breng opnieuw aan de kook
- Voeg het hazelnoot aroma toe
- Laat deze afkoelen tot 35 graden
- Vul de glazen tot 1/3 deel van het glas
- Laat 10-15 minuten stijven in de koeling
Koffie gelei:
- Week de gelatine in koud water
- Maak 3 dl espresso en voeg de suiker toe
- Knijp de gelatine goed uit en voeg deze toe aan de espresso
- Laat afkoelen
Vanille-koffie mousse:
- Maak 2 dl espresso en voeg de suiker toe
- Laat de espresso afkoelen
- Meng de Alsa Vanille mix met de espresso en het water
- Klop het geheel gedurende 3-4 minuten op hoge snelheid
- Doe de mousse in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze
Opbouw van de glazen:
- Doe een laag Koffie gelei (koud) op de gestijfde Hazelnoot Panna Cotta met behulp van een sausdispenser of maatbeker
- Laat de gelei stijf worden
- Spuit de Vanille-koffie mousse op de Koffie gelei, houd ruimte over onder de rand voor garnering
* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen per grossier.