Duo Panna Cotta
10 personen
Vanille en chocolade Panna Cotta, American pancake en chocoladesaus.
€ 9,35 per receptuur / € 0,94 p.p.*
Ingrediënten / Benodigdheden
Benodigdheden:
- 10 rvs gebaksringen 7 cm Ø
- 1 stekker van 3 cm Ø
- Pvc-folie (of stroken bakpapier)
Ingrediënten:
- 130 g Alsa Panna Cotta mix
- 2,5 dl Alsa Chocoladesaus
- 10 Koopmans Professioneel American pancakes
- 5 dl halfvolle melk
- 2,5 dl liter room
- 120 g chocolade puur 70%
- 1 tl vanille aroma (3 g)
- Poedersuiker
Tip!
Voeg een bolletje ijs aan het dessert toe.Bereidingswijze
- Kook de melk en de room op en voeg de Panna Cotta mix toe, goed losroeren en aan de kook brengen
- Haal van het vuur
- Verdeel de Panna Cotta in twee delen
- Voeg de chocolade in stukjes toe aan een deel en laat het oplossen, vervolgens glad roeren
- Voeg de vanille aroma in het andere deel
- Laat afkoelen tot 25 graden
- Bekleed de onderkant en buitenkant van de ringen strak met aluminiumfolie om lekkage aan de onderkant te voorkomen
- Plaats de ringen op een plateau
- Bekleed de binnenkant van de ringen met pvc-folie
- Vul de ringen tot de helft met de vanille Panna Cotta
- Laat het stijf worden in de koeling
- Giet daarna de chocolade Panna Cotta en plaats gedurende 2 uur in de koelkast
Afwerking dessert
- Haal de Panna Cotta uit de ringen, verwijder de pvc-folie en plaats op een bord
- Steek met een stekker van 3cm Ø, 3 rondjes uit een American pancake
- Strooi met een kleine zeef poedersuiker over de pancakes rondjes
- Verdeel de American pancake bij de Panna Cotta
- Decoreer met de chocoladesaus
Garnering suggestie
- Chocoladekrullen
- Poedersuiker
*Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.