Crumble dessert
10
€ 4,30 per recept zonder fruit/€ 0,43 p.p.*Ingrediënten / Benodigdheden
Benodigheden:
- 10 weckpotjes (160/200 ml)
- Keukenmachine
- Mixer
- Spuitzak/spuitmondje 1 cm Ø
Crumble:
- 125 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kruimelbodem
- 45 g roomboter
- 150 g speculaas
Monchou laag:
- 1 kaneelstokje
- 1 steranijs
- 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Monchoutaart
- 125 ml kaneel-steranijs water op kamertemperatuur
- 200 g Monchou op kamertemperatuur
- 250 ml koude slagroom
- 300 g verse frambozen of verse aardbeien
Tip!
Gebruik evt. aardbeien of kersen uit blik i.p.v. verse frambozen.Bereidingswijze
Crumble:
- Draai in de keuken machine de speculaas koekjes middel-fijn
- Smelt de boter in een pannetje en roer de kruimelbodemmix erdoor
- Voeg de gemalen speculaas koekjes door de kruimelbodemmix
Monchou:
- Breng 250 ml water aan de kook met 1 steranijs en 1 kaneelstokje laat dit zacht inkoken tot 125 ml
- Verwijder de steranijs en het kaneelstokje en laat het afkoelen tot kamertemperatuur
- Klop in een kom de Monchou met de mixer glad
- Voeg het kaneel-steranijs water en de taartmix toe en klop op de middelste stand tot een egale massa
- Voeg de opgeklopte slagroom en de vanille aan het taartmengsel toe en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa
- Doe de Monchou in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1 cm Ø
Afwerking dessert:
- Doe een laag speculaas crumble in de weckpotjes
- Spuit een laag kaneel-steranijs monchou op de crumble
- Druk 3 à 4 frambozen in de Monchou
- Doe weer een laag crumble en weer een laag Monchou in de potjes
- Garneer met 1 framboos op de top
Bewaren: De gevulde weckpotjes kunnen maximaal 2 dagen in de koeling bewaard worden
* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.