Crème Catalana
10 personen
Dit karakteristiek nagerecht uit de Spaanse regio Catalonië is op basis van een crème-laag.
€ 6,59 per recept / €0,66 p.p.*
Ingrediënten / Benodigdheden
- 1 l Alsa Vanille saus
- 40 g Koopmans Professioneel Maizena
- 40 ml water
- 2 g kaneelpoeder
- 100 g rietsuiker
- Rasp van een halve sinaasappel
Tip!
Nog eenvoudiger: Garneer met Alsa topping smaak Karamel Zeezout i.p.v. suiker karamelliseren.Bereidingswijze
- Rasp de sinaasappel en voeg samen met het kaneelpoeder aan de vanillesaus toe
- Laat 20 minuten staan zodat de smaken kunnen intrekken
- Schenk de vanillesaus in een pan en warm het op tot 70 graden
- Los de maïzena op met het water
- Voeg langzaam de opgeloste maïzena toe aan de vanillesaus
- Breng tegen de kook aan tot de saus dikker wordt
- Roer de crème met een garde tot een gladde massa
- Giet de crème direct in crème brûlée bakjes
- Laat de crème minimaal 2 uur stijven in de koeling
Afwerken dessert
- Bestrooi de Crème Catalana vlak voor serveren met rietsuiker en karamelliseer de suiker
*Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.