Citroenbar
10 personen
Citroenbar met meringue en citroen sorbetijs
€ 6,09 per receptuur / € 0,61 p.p.*
Ingrediënten / Benodigdheden
- 100 g Alsa Citroenmousse mix
- 1/4 plak Koopmans Professioneel Harde Wenerdeeg
- 2,5 dl halfvolle melk
- 100 g eiwitten (3 stuks)
- 100 g suiker
- Zout
- Citroen sorbetijs
Tip!
Stapje eenvoudiger: dit dessert kan ook geserveerd worden zonder ijsBereidingswijze
Deeg
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Leg het deeg op de bakplaat en prik het deeg met een vork of korstdeegrol
- Snij het deeg in vierkant van cm 11 cm x 3 cm (niet doorsnijden)
- Bak het deeg af op 160 °C totdat deze mooi bruin en knapperig is
- Haal het deeg uit de oven en snijd de rechthoeken door als het deeg nog warm is
- Laat het afkoelen
Citroenmousse
- Meng de citroenmousse mix met de melk
- Klop 2 minuten op lage snelheid en vervolgens 5 minuten op hoge snelheid
- Doe de mousse in een spuitzak met een glad spuitmondje
Opbouw citroencreatie
- Spuit de citroenmousse op het deeg
- Plaats de taartjes gedurende 2 uur in de koelkast
Eiwitten
- Ontvet de mengkom met citroensap, afspoelen met warm water, drogen met keukenpapier
- Doe de eiwitten met een scheutje zout in de mengkom
- Klop de eiwitten ongeveer 2 minuten op midden snelheid
- Voeg langzaam de suiker toe en blijf kloppen 5/8 minuten totdat de schuim stijf is (vogelbek)
- Doe de meringue in een spuitzak met een kartel spuitmondje
- Haal de taartjes uit de koeling en spuit de meringue op de citroenmousse
- Kleur de meringue met een brander
- Leg de taartjes op bord en scherp het citroenijs erbij
Garnering suggestie
- Rode bessen
- Citroen zest
*Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.