Cinnamon Pears
36 personen
Kaneel crème met stoofpeertjes
€ 8,29 per recept / € 0,24 p.p.* (Zonder topping)
Ingrediënten / Benodigdheden
Ingrediënten:
Kaneel crème:
- 195 g Alsa Crème Brûlée mix
- 7,5 dl halfvolle melk
- 7,5 dl slagroom
- 8 g kaneelpoeder
Stoofperen:
- 360 g stoofperen in siroop
Stoofperengelei:
- 3 dl stoofperen siroop
- 6,6 g gelatine (2 bladen)
Speculaas:
- 120 g speculaas
Garnering suggestie:
- Partjes gekookte stoofperen
- Speculaaskoek met kaneelpoeder
Bereidingswijze
Bereidingswijze:
Kaneel crème:
- Breng de melk en room samen met de kaneelpoeder aan de kook
- Voeg de Crème Brûlée mix toe en breng opnieuw aan de kook
- Laat afkoelen tot 35 graden
Stoofperen:
- Snijd de gekookte stoofperen in grove stukken
Stoofperengelei:
- Week de gelatine in koud water
- Warm de stoofperen siroop op
- Knijp de gelatine goed uit en voeg toe aan de siroop
- Laat afkoelen
Opbouw van de glazen:
- Vul de glazen met de stukjes stoofperen
- Vul vervolgens met de Kaneel crème, houd ruimte over voor garnering
- Laat opstijven in de koeling
- Giet een laagje Stoofperen gelei op de Kaneel crème
* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen per grossier.