Chocolademousse met vijg en duindoornbes
25 personen
Chocolade mousse met vijg, duindoorn gel en pistache noot.Ingrediënten / Benodigdheden
- 1 pak Alsa Liquide pure chocolade mousse
- 250 gram Duindoorn coulis
- 50 gram Kristalsuiker
- 25 gram Gel crème
- 6 stuks Verse vijgen
- 50 gram Pistache nootjes
Bereidingswijze
Chocolademousse
- Doe de chocolade mousse in de beken van de keukenmachine.
- Klop de mousse gedurende 6-10 minuten.
- Doe de chocolademousse in een spuitzak met kartel spuitmondje.
- Portioneer de chocolademousse met een spuitzak in glazen of ander servies.
- Plaats de chocolademousse gedurende 2 uur in de koelkast alvorens te serveren.
Duindoornsaus
- Duindoorn coulis met suiker en gel crème mengen met een staafmixer.
Vijgen compote
- Schil verwijderen van de vijg en in blokjes snijden. Kort stoven en terug koelen.
Pistache nootje 5 min roosteren op 180c hete lucht. Aflaten koelen en erna grof hakken.
Afwerking
- Spuit de mousse in het servies.
- Zet een stip duindoorn coulis in het midden van de mousse.
- Schep op de coulis een lepeltje vijgen compote.
- Strooi hierover nog wat gehakte pistache nootjes.