Chocolade koffiemousse tompouce
12 personen
Het recept chocolade koffiemousse tompouce is onderdeel van het 'petit grand dessert' dat bestaat uit 3 onderdelen: chocolade taartpuntje, karamelijs koeksandwiches en chocolade koffiemousse tompouce.
Maar deze tompouce kan uitraard ook los als klein nagerecht geserveerd worden.
€4,92 per recept / € 0,41 p.p.*
Ingrediënten / Benodigdheden
Benodigdheden:
- Siliconen matjes
- Keukenmachine
- Spuitzak
- Spuitmondje 11 mm
Bodem en laagjes:
- 1 plak bladerdeeg, licht ontdooid
Mousse:
- 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Chocolademousse
- 5 dl melk
- 30ml espresso/20 ml koffie extract
Topping:
- 60 g witte chocolade krullen/spaghetti
Bereidingswijze
Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrische oven), 180 graden (heteluchtoven)
Werkwijze tompouceplakjes:
- Prik gaatjes in het deeg tegen het opbollen
- Maak een insnede in het bladerdeeg van rechthoeken van 10cm x 5cm (24 plakjes uit 1 plak deeg). Let op! Alleen insnijden en niet geheel doorsnijden. Dit zorgt ervoor dat je na het bakken strak kunt snijden
- Leg het bladerdeeg tussen twee siliconenmatjes en zet het bladerdeeg in de terug koeling of vriezer voor 20 minuten
- Bak het bladerdeeg in 10 – 15 minuten goudbruin
- Haal uit de oven en laat afkoelen
- Snijd de afgebakken rechthoeken door
Chocolade koffie mousse:
- Volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking
- Voeg 1 kopje espresso of koffie extract toe, meng goed door de chocolademousse
- Zet ca. 15 minuten in de koelkast om iets op te stijven
Afwerking chocolade tompouce:
- Spuit toefjes chocolademousse op een tompouceplakje. Leg er een volgend laagje bovenop en spuit opnieuw toefjes chocolademousse
- Garneer met witte chocolade krullen/spaghetti
* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.