Bosaardbei-mousse
30 personen
Maak van deze uitstekende en betaalbare basis mousse een culinaire verrassing voor jouw gast.
€ 18,18 per recept / € 0,61 p.p.*
Ingrediënten / Benodigdheden
Benodigdheden:
- 30 glazen of vormpjes
- 150 ml 1 keukenmachine / mengmachine
- Spuitzak RVS kom
- Bopine folie of bakpapier
- Spuitmondje ø 1 cm
Ingrediënten:
- 1 zakje Alsa Aardbeien Mousse mix
- 4 g bosaardbei essence (4 tl)
- 1 l halfvolle melk
Gemarineerde aardbeien:
- 2 kg aardbeien
- 30 ml Modena Aceto
- 2 dl Alsa frambozensaus (afwerking)
Tip!
Het dessert kan maximaal 48 uren afgedekt met folie in de koeling bewaard worden.Bereidingswijze
Bosaardbei mousse:
- Roer met een garde in de mengkom de aardbeien mix met de bosaardbei essence en de melk
- Klop de mousse gedurende 2-3 minuten op de middelste stand
- Doe de mousse in een spuitzak met een spuitmondje van 1 cm ø
Gemarineerde aardbeien:
- Snijd de aardbeien in stukjes
- Meng de aceto door de aardbeien
- Doe de aardbeien in een ring met bopine folie, spuit de bosaardbeimousse erover en strijk glad
- Plaats het dessert minimaal 1 uur in de koelkast alvorens te serveren
Spongecake:
- Maak de bosaardbei spongecake: zie recept Huisgemaakte Taart Op De Kaart.
Afwerking:
- Maak streepjes van de frambozensaus
- Doe het dessert op een bord, haal de vormpjes en bopine folie eraf
- Decoreer met de spongecake en eventueel met munt of cress
* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen per grossier.