All About Citrus
36 personen
Limoen Panna Cotta, citroen mousse en mandarijn gelei
€ 15,74 per recept / € 0,44 p.p.* (Zonder topping)
Ingrediënten / Benodigdheden
Limoen Panna Cotta:
- 195 g Alsa Panna Cotta mix
- 7,5 dl halfvolle melk
- 7,5 dl slagroom
- 5 ml limoen aroma (1 theelepel)
Mandarijn gelei:
- 3,5 dl mandarijnpuree
- 60 g suiker
- 6,6 g gelatine Dr. Oetker Professional (2 bladen)
Citroenmousse:
- 160 g Alsa Citroen mix
- 4 dl melk
Garnering suggestie:
- Zeste van citroen en limoen
- Verse munt
- Citroen melisse
- Gekonfijte citrus schil
Bereidingswijze
Bereidingswijze:
Limoen Panna Cotta:
- Breng de melk en room aan de kook
- Voeg de Panna Cotta mix toe en breng opnieuw aan de kook
- Voeg de limoen aroma toe
- Laat afkoelen tot 35 graden
- Vul de glazen vullen tot 1/3 deel van het glas
- Laat 10-15 minuten stijven in de koeling
Mandarijn gelei:
- Week de gelatine in koud water
- Warm de mandarijnpuree met de suiker op
- Knijp de gelatine goed uit en voeg toe aan de puree
- Laat afkoelen
Citroenmousse:
- Meng de Alsa Citroen mix met de melk
- Klop het geheel gedurende 3-4 minuten op hoge snelheid
- Doe de mousse in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze
Opbouw van de glazen:
- Doe een laag mandarijn gelei (koud) op de gestijfde Limoen Panna Cotta met behulp van een sausdispenser of maatbeker
- Laat de gelei stijf worden
- Spuit de citroenmousse op de mandarijn gelei, houd ruimte over voor garnering
* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen per grossier.