Recepten / Bakken / Zomerfruit crumble

Zomerfruit crumble

40 personen

Het recept zomerfruit crumble is hier onderdeel van het 'petit grand dessert' dat bestaat uit 3 onderdelen: cheesecake zomerfruit slice, aardbeienroom soesje en zomerfruit crumble. Ook heel goed enkel als zomerfruit crumble te serveren.

€ 10,06 per recept / € 0,25 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden:

  • Bakvorm 35,5 cm x 28,5 cm
  • Keukenmachine

Bodem:

  • 1 plak Koopmans Professioneel Harde Wenerdeeg

Crumble:

  • 250 g stukjes bevroren Koopmans Professioneel Harde Wenerdeeg

Vulling:

  • 800 g diepvries bosvruchten: bramen, blauwe bessen en frambozen mix (ontdooid)
  • 80 g Langnese Honing
  • 120 g Dr. Oetker Professional Custardpoeder  

Tip!

  • Als de crumble te zacht wordt in de keukenmachine, zet hem dan even terug in de vriezer.
  • Zet de afgebakken zomerfruit taart in de vriezer om strakke blokjes te kunnen snijden.
  • Je kunt de taart 1 maand in de vriezer bewaren. Snijd/portioneer de taart voor het invriezen. In de koeling is deze taart 3 dagen houdbaar (afgedekt).
  • Gebruik je de vulling niet direct, laat dan de vulling uitlekken in een vergiet of zeef i.v.m. het vocht.  

Bereidingswijze

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC (elektrische oven), 160 ºC (hetelucht oven)

Werkwijze bodem:

  • Prik kleine gaatjes in het deeg met een vork en leg het deeg in de bakvorm
  • Bak het deeg gedurende 20 minuten af en laat het deeg daarna afkoelen

Werkwijze crumble: 

  • Doe stukjes bevroren deeg in een keukenmachine en hak dit tot een crumble
  • Zet de crumble terug in de vriezer tot gebruik

Werkwijze vulling bereiden:

  • Laat het ontdooide fruit goed uitlekken in een vergiet of zeef
  • Meng het fruit met de honing en custardpoeder
  • Vul de vorm met de vulling en druk dit een beetje aan
  • Bestrooi de bovenkant met de crumble
  • Bak het geheel circa 50-60 minuten en laat de zomerfruit crumble daarna afkoelen

Afwerking zomerfruit crumble:

  • Haal de taart uit de vorm
  • Laat de taart eerst goed afkoelen (evt. licht invriezen)
  • Snijd de taart in kleine blokjes van 3,5 cm x 3,5 cm
  • Garneer met blauwe bessen

Afwerking alle componenten samen:

  • Serveer de 3 elementen op 1 bord
  • Garneer de verschillende onderdelen eventueel met blauwe bessen

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen per grossier. 

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, ga je akkoord met onze voorwaarden.

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.