Recepten / Bakken / Witte chocolade taart

Witte chocolade taart

8 personen

Een mix van smaken.

€15,08 per recept / € 1,88 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden: 

  • 2 taartvormen / ringen van 22 cm Ø
  • 1 keukenmachine / mengmachine
  • 1 kook thermometer
  • 1 dienblad
  • Bopinefolie of bakpapier
  • Bakspray Dr. Oetker Professional

Biscuit/kapsel: 

  • 300 g Dr. Oetker Professional Biscuitmix
  • 60 ml water
  • 5 eieren

Siroop:

  • 60 g suiker
  • 1 dl water
  • 30 ml ananas siroop Monin (optioneel)

Witte chocolade glaze/glacage:

  • 150 g glucose
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 75 g water
  • 150 g witte chocolade (bijv. Callebaut)
  • 100 g gecondenseerde melk
  • 5 blaadjes gelatine Dr. Oetker Professional (geweekt)

Vulling: 

  • 150 g ananas blokjes (blik)

Kokos witte chocolade ganache:

  • 400 g witte chocolade
  • 1,5 dl slagroom
  • 30 g glucose / blanke stroop
  • 50 g kokos crème

Decoratie/afwerking: 

  • 4 g goudpoeder Culifine
  • 6 g witpoeder Culifine
  • Witte chocolade krullen Dobla  

Bereidingswijze

Biscuit: 

  • Doe de biscuitmix en het water in de mengkom. Laat draaien op de laagste stand en voeg een voor een de eieren toe
  • Klop de mix 8 minuten op de hoogste stand
  • Vet de taartvorm in met bakspray
  • Giet het beslag in de taartvorm en bak in 30 minuten af op 160 ºC

Kokos witte chocolade ganache: 

  • Breng de slagroom aan de kook met de glucose / blanke stroop en de kokoscrème (80 ºC)
  • Doe de chocolade in een kom en giet het slagroom mengsel (40 ºC) op de chocolade
  • Laat even staan. Roer de chocolade en de slagroom vervolgens door tot een homogene massa ontstaat

Siroop: 

  • Breng de suiker, het water en de ananas siroop aan de kook. Laat afkoelen

Glaze/glacage: 

  • Doe de witte chocolade, gecondenseerde melk en de geweekte gelatine in een kom
  • Doe de glucose, suiker en water in een pan en breng aan de kook tot 100 ºC
  • Giet de gekookte suiker op het chocolade mengsel en roer goed door
  • Maak het glazuur gladder en dikker met behulp van een staafmixer. Let op dat er niet teveel luchtbellen ontstaan

Taart:

  • Haal de biscuit uit de taartvorm en snijd de biscuit door het midden in de lengte
  • Plaats een nieuwe taartvorm/ring van 22 cm Ø op een met plasticfolie belegd (dien)blad
  • Bekleed de binnenkant van de ring met een strook bopinefolie of bakpapier
  • Leg de eerste laag biscuit in de ring en vet deze in met een beetje siroop
  • Spatel de witte ganache op de biscuitbodem en bewaar 1/3 ganache voor het bestrijken van de taart
  • Droog de ananas blokjes en leg ze op de witte ganache
  • Vet de biscuit weer met siroop en sluit de taart af
  • Strijk de zijkant en bovenkant in met de overgebleven witte ganache
  • Zet de taart minimaal 2 uur in de vriezer

Afwerking: 

  • Neem de taart uit de vriezer. Haal de taartring eraf en leg de taart op een rooster of draaiplateau met een rooster en plateau eronder
  • Verwarm de witte glaze/glacage au bain marie tot 40 ºC en verdeel in twee bekers
  • Voeg het goudpoeder toe in één beker en voeg de witpoeder toe aan de andere beker
  • Giet de twee bekers tegelijk over de taart (draaiend plateau)
  • Herhaal, indien nodig, het glaceren twee keer
  • Decoreer de taart met witte chocolade krullen van Dobla
  • Laat de taart nog één keer opstijven

Bewaren: ingevroren is de taart een maand lang houdbaar. De Glacage kan 2 weken afgedekt bewaard worden in de koelkast. Voor gebruik eerst opwarmen au bain-marie tot 35 graden.

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.  

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, ga je akkoord met onze voorwaarden.

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.