Recepten / Bakken / Winterse kwarktaart

Winterse kwarktaart

12 personen

Kwarktaart met in gluhwein en suiker gestoofde stoofperen.

€ 10,31 per recept / € 0,86 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden:

  • Springvorm Ø24 of 26 cm
  • Pan
  • Zeef
  • Mixer
  • Keukenmachine

Bodem: 

  • 250 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kruimelbodem 
  • 2 el gemalen kaneel
  • 60 g boter of margarine

Kwarktaart:

  • 6 stoofperen (Gieser Wildeman)
  • 75 g suiker
  • 750 ml Gluhwein
  • 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kwarktaart Naturel
  • 450 g roomkwark vanille
  • 250 ml slagroom
  • 6 g Dr. Oetker Gelatine poeder – helder  

Tip!

Door de ronde hoeken van een GN bakvorm heb je veel snijverlies. Kies voor een rechte bakvorm (Dr. Oetker Professional disposable bakvorm) om je rendement te verbeteren of verwerk snijresten in andere toepassingen.

Bereidingswijze

Stoofpeertjes: 

  • Leg de peren (geschild en gehalveerd) in een pan, voeg de suiker en glühwein toe en breng op hoog vuur aan de kook. Laat 5 minuten koken
  • Zet de pan (met de deksel erop) op laag vuur en stoof de peren 3 uur
  • Laat de peren in het stoofvocht helemaal afkoelen
  • Neem de stoofpeertjes uit de pan en laat ze, in een zeef boven de pan, uitlekken
  • Bewaar het perenvocht

Bodem: 

  • Voeg de kaneel toe aan de kruimelbodemmix
  • Bereid de taartbodem verder volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Vet de springvorm in met Bakspray (Dr. Oetker)
  • Zet de bodem tot gebruik in de koelkast

Vulling: 

  • Dep de stoofpeertjes droog en schik ze met de bolle kant naar boven in een cirkel op de bodem van de kwarktaart
  • Bereid de taartmix met 400 ml water, vanillekwark en slagroom volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Schenk het taartmengsel over de peren in de vorm
  • Laat de taart tenminste 2,5 uur opstijven in de koelkast

Decoratie: 

  • Bereid de gelatine met 250 ml perenvocht
  • Laat wat afkoelen, schenk het op de kwarktaart en roer daarbij een beetje van de kwark door de gelei, zodat een marmereffect ontstaat
  • Laat de taart voor het serveren nog tenminste een 1/2 uur in de koelkast afkoelen

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.   

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, ga je akkoord met onze voorwaarden.

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.