Vegan chocolade Cheesecake
12 personen
Is er onder jouw klanten ook steeds meer vraag naar vegan producten? Door eindeloos te variëren met smaken kun jij ieder seizoen een heerlijke huisgemaakte taart op jouw menukaart zetten, die óók geschikt is voor Vegans waardoor jouw personeel geen “nee” meer hoeft te zeggen.
€ 7,31 per recept / € 0,61 p.p.*
Ingrediënten / Benodigdheden
Benodigheden:
- Bakpapier
- Springvorm 24 cm
- Keukenmachine
Kruimelbodem:
- 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kruimelbodem
- 70 g Plantaardige margarine
Vulling:
- 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Cheesecake
- 550 g Sojayoghurt
- 320 g banaan (2 bananen)
- 200 g chocolade callet puur
- 40 g cacaopoeder
Tip!
- De Vegan "cheesecake taart" kan 3 à 4 dagen bewaard worden afgedekt in de koeling
- De Vegan "Cheesecake taart" is niet diepvries bestendig wegens zijn natuurlijke bindkracht
Bereidingswijze
Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 120°C
- Vet de bakvorm in met Dr. Oetker Professional Bakspray
- Smelt de chocolade au bain-marie
Bereiding kruimelbodem:
- Smelt de margarine in een pan
- Neem de pan van het vuur en roer de kruimelbodemmix door de gesmolten margarine
- Plaats de bakvorm ca. 10 minuten in de koeling
Cheesecake vulling:
- Pureer de bananen in de keukenmachine (magimix/blender) tot een gladde massa
- Voeg de mix, de yoghurt aan de bananenpuree toe
- Voeg de gesmolten chocolade toe. Laat nog eventjes draaien in de keukenmachine
- Haal de bakvorm uit de koeling en giet de massa in de springvorm
- Bak de cheesecake in 80 minuten gaar
- Laat de cheesecake ongeveer 1,5 uur afkoelen
- Zet de taart minimaal 2 uur in de koeling
Afwerking:
- Snijd de cheesecake met een warm en schoon mes
- Verder decoreren met bijvoorbeeld: gesuikerde nootjes, banaan, chocolade decoratie of kokos
* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.