Vegan Appeltaart
8 personen
Is er onder jouw klanten ook steeds meer vraag naar vegan producten? Door eindeloos te variëren met smaken kun jij ieder seizoen een heerlijke huisgemaakte taart op jouw menukaart zetten, die óók geschikt is voor Vegans waardoor jouw personeel geen “nee” meer hoeft te zeggen.
€ 4,57 per recept / € 0,46 p.p.*
Ingrediënten / Benodigdheden
Benodigdheden:
- Bakvorm 24 cm Ø
- Bakspray (Dr. Oetker Professional)
- Deeg:
- 375 g Koopmans Profesioneel Kristalpatentbloem
- 200 g rietsuiker
- 20 g Dr. Oetker Professional Bourbon Vanille suiker
- 2 g zout
- 10 g bakpoeder
- 40 ml sojamelk
- 225 g plantaardige margarine
Vulling:
- 6 grote appels Jonagold ( 1,2 kg bruto)
- 80 g suiker
- 3 g kaneelpoeder
- 60 g rozijnen
- 30 g Koopmans Professioneel Maïzena
Bereidingswijze
Bereiding deeg:
- Meng in een keukenmachine de bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker en zout door elkaar
- Voeg de plantaardige margarine en sojamelk toe aan het mengsel
- Kneed het mengsel tot een mooie glad deeg
- Verpak het deeg in plasticfolie en laat ongeveer 30 minuten rusten in de koeling
Werkwijze vulling:
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes
- Meng de appelblokjes, suiker, kaneel, maïzena en de rozijnen goed door elkaar in een kom en laat ongeveer 15 minuten marineren
- Laat het mengsel in een vergiet uitlekken i.v.m. vocht
Werkwijze bodem:
- Vet de springvorm in met bakspray
- Rol het deeg uit met gebruik van een beetje bloem
- Steek één cirkel van 24 cm uit het deeg
- Bekleed de bodem en de rand van de springvorm met de uitgestoken cirkel en de deeg restanten
Appeltaart bereiden:
- Vul de vorm met het appelmengsel en druk het mengsel aan
- Zet de appeltaart in de oven en bak op 170 graden ca. 50 minuten
- Laat de appeltaart afkoelen en haal de taartvorm ervan af
*Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.