Tartelette zoute karamel en ganache
12 personen
De perfecte combinatie van zoute karamel en chocolade.
€ 12,25 per recept / € 1,05 p.p.*
Ingrediënten / Benodigdheden
Benodigdheden:
- 12 tartelet vormpjes Ø 10 cm
- Dr. Oetker Professional Bakspray
- Vetvrij papier/bakpapier
Tartelet:
- 2 plakken Koopmans Professioneel Harde Wenerdeeg (pak à 10 plakken)
Zoute Karamel:
- 300 g suikerklontjes
- 1,5 dl mineraal water
- 150 g gezouten boter
- 2,5 dl slagroom
- 5 g zout Chocolade
Ganache:
- 250 g chocolade 75% cacao
- 2,5 dl slagroom
- 30 g glucose/blanke stroop
Bereidingswijze
Tarteletjes:
- Vet de vormpjes in met bakspray en bekleed de vormpjes met het Harde Wenerdeeg
- Prik de bodem met een vork
- Leg vetvrij papier/bakpapier in de vormpjes, vul met rijst en bak deze blind voor 15 min op 160 graden
- Haal de rijst en vetvrij papier er af en bak nog 6/8 min op 160 graden
Ganache:
- Breng de slagroom aan de kook met de glucose/blanke stroop
- Doe de chocolade in een kom en giet de slagroom (85 ºC) op de chocolade
- Laat even staan en roer vervolgens de chocolade en de slagroom tot een homogene massa
- Laat de ganache afkoelen tot 37 ºC en giet de ganache op de tartelletjes
Zoute Karamel:
- Maak een mooie karamel met de suiker en het water, zonder te roeren
- Blus af met de slagroom. Laat iets afkoelen
- Voeg roerend de zachte boter en het zout toe
- Verwarm de zoute karamel weer tot vloeibaar en vul de tarteletjes 3/4. Laat afkoelen
- Giet de ganache op de zoute karamel en decoreer naar eigen inzicht
Bewaren:
- Wanneer je de tartelette in de koeling wil bewaren kan dit 3 dagen met ganache en 2 dagen zonder ganache
- Wanneer je de tartelette van zoute karamel hebt gemaakt kun je deze zonder ganache nog een maand bevroren bewaren. Let op: het ontdooien zal ongeveer 3 uur duren, dus neem hier de tijd voor
*Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.