Recepten / Bakken / Tartelette zoute karamel en ganache

Tartelette zoute karamel en ganache

12 personen

De perfecte combinatie van zoute karamel en chocolade.

€ 12,25 per recept / € 1,05 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden:

  • 12 tartelet vormpjes Ø 10 cm
  • Dr. Oetker Professional Bakspray
  • Vetvrij papier/bakpapier

Tartelet:

  • 2 plakken Koopmans Professioneel Harde Wenerdeeg (pak à 10 plakken)

Zoute Karamel:

  • 300 g suikerklontjes
  • 1,5 dl mineraal water
  • 150 g gezouten boter
  • 2,5 dl slagroom
  • 5 g zout Chocolade

Ganache:

  • 250 g chocolade 75% cacao
  • 2,5 dl slagroom
  • 30 g glucose/blanke stroop

Bereidingswijze

Tarteletjes:

  • Vet de vormpjes in met bakspray en bekleed de vormpjes met het Harde Wenerdeeg
  • Prik de bodem met een vork
  • Leg vetvrij papier/bakpapier in de vormpjes, vul met rijst en bak deze blind voor 15 min op 160 graden
  • Haal de rijst en vetvrij papier er af en bak nog 6/8 min op 160 graden

Ganache:

  • Breng de slagroom aan de kook met de glucose/blanke stroop
  • Doe de chocolade in een kom en giet de slagroom (85 ºC) op de chocolade
  • Laat even staan en roer vervolgens de chocolade en de slagroom tot een homogene massa
  • Laat de ganache afkoelen tot 37 ºC en giet de ganache op de tartelletjes

Zoute Karamel:

  • Maak een mooie karamel met de suiker en het water, zonder te roeren 
  • Blus af met de slagroom. Laat iets afkoelen
  • Voeg roerend de zachte boter en het zout toe
  • Verwarm de zoute karamel weer tot vloeibaar en vul de tarteletjes 3/4. Laat afkoelen
  • Giet de ganache op de zoute karamel en decoreer naar eigen inzicht

Bewaren:

  • Wanneer je de tartelette in de koeling wil bewaren kan dit 3 dagen met ganache en 2 dagen zonder ganache
  • Wanneer je de tartelette van zoute karamel hebt gemaakt kun je deze zonder ganache nog een maand bevroren bewaren. Let op: het ontdooien zal ongeveer 3 uur duren, dus neem hier de tijd voor

*Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers. 

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, ga je akkoord met onze voorwaarden.

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.