Basis taartbodem met framboos
8 personen
Van de basis taartbodem maken we hier een simpele, maar oogstrelende frambozentaart met een vulling van banketbakkersroom. Laat je creativiteit los en varieer met de vulling en topping.
€ 11,68 per recept / € 1,46 p.p.*
Ingrediënten / Benodigdheden
Benodigdheden:
- 1 taartvorm Ø 20 cm
- Vetvrijpapier / bakpapier
- Rijst of bonen voor blind bakken
- Bakspray Dr. Oetker Professional
Taartbodem:
- 1 plak Koopmans Professioneel Harde Wenerdeeg
Banketbakkersroom:
- 2,5 dl melk
- 2 eidooiers
- 25 g patentbloem Koopmans
- 35 g suiker
- 1 st Dr. Oetker Professional vanillestokje
- 20 ml Grand Marnier (optioneel)
Decoratie:
- 350 g verse frambozen
Bereidingswijze
Taartbodem:
- Vet de vorm in met bakspray en bekleed met het Harde Wenerdeeg.
- Prik de bodem met een vork.
- Leg vetvrij papier/bakpapier in de vorm, vul met rijst of bonen en bak deze blind voor 15 min. op 160 graden.
- Haal de rijst/bonen en het vetvrije papier er af en bak nog ca. 5 min op 160 graden tot de bodem mooi bruin en gaar is.
Banketbakkersroom:
- Snij de vanillestokjes doormidden en haal het merg eruit
- Breng de melk aan de kook met het merg van de vanillestokjes
- Klop de eidooiers met suiker tot een witte massa en voeg de bloem toe
- Voeg een beetje warme melk bij de ei-massa en doe alles terug in de pan
- Laat al roerend met een garde garen op zacht vuur; ongeveer 3 min
- Voeg de Grand Marnier toe
Afwerking frambozentaart:
- Vul de bodem met de banketbakkersroom en schik de frambozen erop
- Decoreren naar eigen inzicht
Bewaren:
Het Harde Wenerdeeg kan in een gesloten doos 5 dagen bewaard worden, maar kan ook na het bakken een maand lang ingevroren worden (zonder vulling). Bak deze op dag van gebruik nog 6 minuten op 160 graden voor een superkrokant resultaat. Serveer de taart bij voorkeur op de dag van vullen. De taart is zonder vulling twee dagen in de koeling te bewaren en met vulling kan de taart één dag in de koeling blijven staan.
*Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.