Recepten / Bakken / Tiramisu taart

Tiramisu taart

12 personen

De frisse smaak van sinaasappel samen met chocolade geeft een bijzondere twist aan deze Tiramisu taart.

€7,98 per recept / €0,67 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden:

  • Vetvrij papier/bakpapier
  • Springvorm doorsnede 26 cm
  • Weegschaal
  • Grote RVS kom Mixer

Bodem:

  • 250 g Dr. Oetker Profesional Mix voor Kruimelbodem
  • 75 g boter

Tiramisu:

  • 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kwarktaart Naturel
  • 500 ml volle kwark
  • 500 ml gezoete slagroom
  • 200 ml jus d’orange en iets extra voor de lange vingers
  • 200 ml chocomel
  • 100 g lange vingers, liefst de Italiaanse 30 ml Grand marnier

Decoratie:

  • 80 g Pure chocolade om te smelten

Bereidingswijze

Bodem:

  • Leg een vel bakpapier over de springvormbodems
  • Smelt de 75 g boter in een pannetje
  • Neem het pannetje van het vuur en roer de 250 g kruimelbodemmix door de gesmolten boter
  • Verdeel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel
  • Zet de vorm ca 10 minuten in de koelkast

Taart:

  • Mix 100 g kwarktaartmix met de chocolademelk op de hoge snelheid 2 minuten met een handmixer of 1 minuut met een professionele mixer
  • Voeg daarna 250 ml kwark toe en mix dat nog even goed door elkaar
  • Klop 250 ml slagroom stijf en meng dat luchtig door het chocoladekwark mengsel
  • Verdeel dit over de bodem
  • Op dezelfde manier als bovenstaand nog eens 100 g kwarktaartmix mengen, maar dan met de jus d’orange.
  • Daarna weer de slagroom erdoor heen mengen. Als deze klaar is, zet je het even apart
  • Doop de lange vingers in de jus d’orange en breng een laagje van lange vingers over de chocoladekwark aan
  • Sprenkel wat Grand Marnier over de lange vingers
  • Verdeel vervolgens de sinaasappelkwark over de lange vingers in de springvormen
  • Laat de taart tenminste 2 1/2 uur opstijven in de koelkast

Afwerking:

  • Snij 8 lange vingers schuin door en doop het topje in de gesmolten pure chocolade
  • Garneer de taart met de lange vingers en eventueel wat schijfjes sinaasappel

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers. 

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, ga je akkoord met onze voorwaarden.

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.