Tiramisu taart
12 personen
De frisse smaak van sinaasappel samen met chocolade geeft een bijzondere twist aan deze Tiramisu taart.
€7,98 per recept / €0,67 p.p.*
Ingrediënten / Benodigdheden
Benodigdheden:
- Vetvrij papier/bakpapier
- Springvorm doorsnede 26 cm
- Weegschaal
- Grote RVS kom Mixer
Bodem:
- 250 g Dr. Oetker Profesional Mix voor Kruimelbodem
- 75 g boter
Tiramisu:
- 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kwarktaart Naturel
- 500 ml volle kwark
- 500 ml gezoete slagroom
- 200 ml jus d’orange en iets extra voor de lange vingers
- 200 ml chocomel
- 100 g lange vingers, liefst de Italiaanse 30 ml Grand marnier
Decoratie:
- 80 g Pure chocolade om te smelten
Bereidingswijze
Bodem:
- Leg een vel bakpapier over de springvormbodems
- Smelt de 75 g boter in een pannetje
- Neem het pannetje van het vuur en roer de 250 g kruimelbodemmix door de gesmolten boter
- Verdeel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel
- Zet de vorm ca 10 minuten in de koelkast
Taart:
- Mix 100 g kwarktaartmix met de chocolademelk op de hoge snelheid 2 minuten met een handmixer of 1 minuut met een professionele mixer
- Voeg daarna 250 ml kwark toe en mix dat nog even goed door elkaar
- Klop 250 ml slagroom stijf en meng dat luchtig door het chocoladekwark mengsel
- Verdeel dit over de bodem
- Op dezelfde manier als bovenstaand nog eens 100 g kwarktaartmix mengen, maar dan met de jus d’orange.
- Daarna weer de slagroom erdoor heen mengen. Als deze klaar is, zet je het even apart
- Doop de lange vingers in de jus d’orange en breng een laagje van lange vingers over de chocoladekwark aan
- Sprenkel wat Grand Marnier over de lange vingers
- Verdeel vervolgens de sinaasappelkwark over de lange vingers in de springvormen
- Laat de taart tenminste 2 1/2 uur opstijven in de koelkast
Afwerking:
- Snij 8 lange vingers schuin door en doop het topje in de gesmolten pure chocolade
- Garneer de taart met de lange vingers en eventueel wat schijfjes sinaasappel
* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.