Recepten / Bakken / Prosecco kwark dessert

Prosecco kwark dessert

12 personen

Maak dit mooie dessert af met vers fruit.

€ 7,80 per recept € 0,65 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden: 

  • 12 stroken PVC Folie van 5,5 x 23 cm
  • 12 gebaksringen ø 7 cm

Kwarkvulling: 

  • 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kwarktaart Naturel
  • 400 ml Hugo Frizzante (of fruitige, mousserende wijn naar keuze)
  • 500 g magere kwark
  • 250 ml slagroom

Kruimelbodem:

  • 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kruimelbodem 
  • 70 g boter

Prosecco-gelei:

  • 200 ml Hugo Frizzante
  • 1,5 g agar 

Bereidingswijze

Bodem: 

  • Plaats de gebaksringen op een met bakpapier belegd dienblad
  • Bekleed de binnenkant van de ringen met de stroken bakpapier
  • Smelt de 75 g boter in een pannetje
  • Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter
  • Bedek de bodems van de ringen gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan
  • Zet het dienblad met ringen ca. 10 minuten in de koelkast

Taart: 

  • Doe 400 ml Hugo Frizzante en de 200 g taartmix in een kom en klop dit met een mixer met een garde op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel
  • Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop dit met de handmixer 2 minuten of met de professionele mixer 1 minuut op de hoogste stand tot een luchtige massa
  • Verdeel de kwarktaartvulling over de ringen en laat de gebakjes ten minste 2½ uur opstijven in de koelkast

Afwerking: 

  • Breng 200 ml Hugo Frizzante met de agar aan de kook en laat enkele minuten koken
  • Haal de pan van het vuur en laat de gelei 5 minuten afkoelen (tot circa 40 °C)
  • Roer de gelei nog een keer door en giet de gelei over de taartjes 
  • Zet de taart weer in de koelkast en laat de taart ten minste nog 1 uur opstijven
  • Decoreer met vers rood fruit en werk eventueel af met zilverspray

Bewaren: dit recept leent zich uitstekend om in bulk voor te bereiden en in te vriezen (exclusief gelei en decoratie). Invriezen kan een maand en in de koeling is het dessert nog drie dagen afgedekt te bewaren.

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.   

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, ga je akkoord met onze voorwaarden.

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.