No bake Cheesecake met vanille en aardbei
12 personen
Een traktatie om te zien en eten.
€12,43 per recept / 1,04 p.p*
Ingrediënten / Benodigdheden
Benodigdheden:
- Springvorm doorsnede 26 cm
- Bopine folie/bakpapier
- Thermometer
- RVS kommen
- Mixer
- Steelpannen
- Maatbeker
- Weegschaal
Bodem:
- 250 g Dr. Oetker Mix voor Kruimelbodem
- 75 g boter (gesmolten)
Cheesecake vulling:
- 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Monchoutaart
- 125 ml water
- 15 ml Dr. Oetker vanille aroma
- 200 g roomkaas (MonChou light)
- 250 ml slagroom
- 350 g aardbeien
Aardbeigelei:
- 6 blaadjes Dr. Oetker Professional Gelatine (in koud water geweekt
- 250 ml Aardbeiencoulis
Garniture:
- Aardbeien
- Merengue
- Verse munt
Bereidingswijze
Taartbodem:
- Bedek de springvormbodem met bakpapier of plastic folie
- Bekleed de rand van de taartring met bopine folie of bakpapier
- Roer de kruimelbodemmix door de gesmolten boter
- Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de koekjes-boterkruim en druk dit stevig aan
- Zet de vorm ca. 10 min. in de koeling
Cheesecake:
- Klop in de keukenmachine de roomkaas glad
- Voeg het water en de taartmix toe en klop dit op de middelste stand tot een egale massa
- Voeg de vanille aroma toe
- Voeg de ongeklopte slagroom aan het taartmengsel toe en klop dit met middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa
- Snijd de aardbeien door de helft
- Schikt deze met de zijkant naar buiten tegen de taartrand aan
- Verdeel het taartmengsel over de kruimelbodem en laat de taart ten minste 2 uur opstijven in de koeling
Aardbeidgelei:
- Breng de aardbeicoulis aan de kook
- Voeg de gewekte en uitgeperst gelatine toe
- Goed los roeren met een garde
- Laat de gelei iets afkoelen
- Giet de afgekoelde gelei op de cheesecake mengsel
- Zet de taart minimaal 4 uren in de koeling
Afwerking:
- Snijd de taart naar de gewenste maat en decoreer naar eigen inzicht, bijvoorbeeld met gedroogde merengue, verse aardbeien en munt
Bewaren: Cheesecake kan een maand lang, zonder gelei en decoratie, ingevroren worden. Ontdooien duurt ongeveer 4 uur. Naast het invriezen kan de cheesecake ook drie dagen in de koeling bewaard worden
* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.