No bake cheesecake met limoen
12 personen
Door deze limoen cheesecake af te toppen met perengelei ontstaat er een mooie smaakcombinatie.
€10,44 per recept / 0,87 p.p.*
Ingrediënten / Benodigdheden
Benodigdheden:
- Springvorm doorsnede 26 cm
- Bopine folie / bakpapier
- Thermometer
- RVS kommen
- Mixer
- Steelpannen
- Maatbeker
- Weegschaal
Bodem:
- 250 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kruimelbodem
- 75 g boter (gesmolten)
Cheesecake vulling:
- 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Monchoutaart
- 125 ml perencoulis
- 200 g roomkaas (MonChou light)
- 250 ml slagroom
- 1 limoen
Gelei:
- 6 blaadjes Dr. Oetker Professional Gelatine (in koud water geweekt)
- 250 ml perencoulis
Garniture:
- Pistache
Bereidingswijze
Taartbodem:
- Bedek de springvormbodem met bakpapier of plastic folie
- Bekleed de rand van de taartring met bopine folie of bakpapier
- Roer de kruimelbodemmix door de gesmolten boter
- Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de koekjes-boterkruim en druk dit stevig aan
- Zet de vorm ca. 10 min. in de koeling
Cheesecake:
- Klop in de keukenmachine de roomkaas glad
- Rasp de schil van de limoen in een bakje
- Pers het sap van de limoen en voeg aan de perencoulis toe met de limoen rasp
- Voeg de limoen-perencoulis en de taartmix toe en klop dit op de middelste stand tot een egale massa
- Voeg de ongeklopte slagroom aan het taartmengsel toe en klop dit met middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa
- Verdeel het taartmengsel over de kruimelbodem en laat de taart ten minste 2 uur opstijven in de koeling
Gelei:
- Breng de perencoulis aan de kook
- Voeg de geweekte en uitgeperst gelatine toe
- Roer goed los met een garde
- Laat de gelei iets afkoelen
- Giet de afgekoelde gelei op het cheesecake mengsel
- Zet de taart minimaal 4 uren in de koeling
Afwerking:
- Snijd de taart op de gewenste maat en decoreer naar eigen inzicht, bijvoorbeeld met pistache nootjes Bewaren:
- Cheesecake kan een maand lang, zonder gelei en decoratie, ingevroren worden. Ontdooien duurt ongeveer 4 uur. Naast het invriezen kan de cheesecake ook drie dagen in de koeling bewaard worden
* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.