No bake Cheesecake met chocolade ganache
12 personen
Een feestje om te zien en om te serveren.
€ 15,54 per recept / € 1,30 p.p.*
Ingrediënten / Benodigdheden
Benodigdheden:
- Springvorm doorsnede 24 cm
- Vetvrijpapier/ bakpapier
- Thermometer
- 2 RVS kommen
- Mixer
- Steelpannen
- Maatbeker
- Weegschaal
Bodem:
- 250 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kruimelbodem
- 75 g boter (gesmolten)
- Dr. Oetker Professional Bakspray
Monchoutaart:
- 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Monchoutaart
- 125 ml water
- 200 g MonChou
- 250 ml slagroom
Chocolade ganache:
- 250 g chocolade (bijv. Melk Pretzel Toffee)
- 1,5 dl slagroom
- 25 gr glucose / blanke stroop
Afwerking:
- 2 dl Toffee Alsa topping
- 100 g Pretzel
Bereidingswijze
Taartbodem:
- Bedek de springvormbodem met bakpapier en vet de rand in met bakspray
- Roer de kruimelbodemmix door de gesmolten boter
- Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de koekjes-boterkruim en druk dit stevig aan
- Zet de vorm ca. 10 min. in de koeling
Monchoutaart:
- Klop in de keukenmachine de MonChou glad
- Voeg het water en de taartmix toe en klop dit op de middelste stand tot een egale massa
- Voeg de ongeklopte slagroom aan het taartmengsel toe en klop dit met middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa
- Verdeel het taartmengsel over de kruimelbodem en laat de taart ten minste 2 uur opstijven in de koeling
Ganache:
- Breng de slagroom aan de kook met de glucose/blanke stroop
- Doe de chocolade in een kom en giet de slagroom (85 ºC) op de chocolade
- Laat even staan en roer vervolgens de chocolade en de slagroom tot een homogene massa
- Laat de ganache afkoelen tot 37 ºC en giet de ganache op de MonChou
- Zet de taart in minimaal 4 uur in de koeling
Afwerking:
- Snijd de taart naar de gewenste maat en decoreer naar eigen inzicht, bijvoorbeeld met Alsa toffee topping en pretzels
Bewaren: de taart kan 4 dagen in de koeling bewaard worden of 1 maand afgedekt in de vriezer
* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.