New York Cheesecake
8-10 personen
Heerlijke cheesecake met witte chocolade en passiefruit.
€ 18,07 per recept / € 1,81 p.p.*
Ingrediënten / Benodigdheden
Benodigdheden:
- 1 taartvorm / 24 cm Ø
- Keukenmachine / mengmachine
- Bakpapier
- Bakspray Dr. Oetker Professional
Bodem:
- 250 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kruimelbodem
- 70 g boter (ongezouten)
Chocolade laag:
- 400 g witte chocolade
Vulling:
- 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Cheesecake
- 400 g roomkaas op kamertemperatuur (bijv. Monchou)
- 250 ml crème fraîche
- 240 g eieren (M)
- 65 g passievruchtpulp (ongeveer 3 passievruchten)
- 120 ml passievruchtpuree
Decoratie/afwerking:
- 65 g passievruchtpulp van 3 passievruchten
- 60 g chocolade decoratie: witte chocoladekrullen
- Chocolade decoratie: witte chocolade pencils
- Eetbare bloemen: gele viooltjes, bloemblaadjes van oranje/rode anjers
Bereidingswijze
Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 120 graden (elektrische oven) / 110 graden (heteluchtoven)
Werkwijze bodem:
- Vet de bakvorm in met bakspray
- Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier
- Smelt de boter in een pan
- Neem van het vuur en roer de kruimelbodemmix door de gesmolten boter
- Bedek de bodem van de taartvorm gelijkmatig met de kruimelmix en druk dit stevig aan
- Zet ca. 10 minuten in de koeling
Werkwijze chocolade laag:
- Smelt de witte chocolade (au bain-marie)
- Giet uit over de kruimelbodem
- Zet ca. 20 minuten in de koeling of tot uitgehard
Cheesecake bereiden:
- Roer de roomkaas met een mixer op de laagste stand glad
- Meng met de crème fraîche tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen)
- Voeg eieren en de cheesecakemix toe en meng 1-2 minuten op de laagste stand tot een gladde massa
- Spatel de passievruchtpulp en puree door het cheesecakemengsel
- Giet over de kruimelbodem
- Bak de cheesecake 50 /60 minuten af op 140 °C.
- Laat in de bakvorm op een rooster goed afkoelen (ca. 1-2 uur) en plaats deze daarna minimaal 2-4 uur in de koeling
Afwerking:
- Haal de taart uit de vorm
- Decoreer naar eigen inzicht met eetbare bloemen, witte chocoladekrullen en stukjes witte chocolade pencils
Bewaren: de cheesecake kan ingevroren worden voor 1 maand en is wanneer deze is afgedekt 4 dagen houdbaar in de koeling (zonder decoratie)
* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.