Recepten / Bakken / Monchoutaart met kaneelappeltjes en rum rozijnen

Monchoutaart met kaneelappeltjes en rum rozijnen

12 personen

Met kaneelappeltjes en rum rozijnen

€ 9,85 per recept / € 0,82 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigheden:

  • Bakpapier
  • Springvorm 24 cm
  • Keukenmachine
  • Mixer

Kruimelbodem: 

  • 250 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kruimelbodem
  • 75 g roomboter

Appel-kaneel laag:

  • 3 Elstars, in kleine stukjes gesneden
  • 1 el roomboter
  • 2 el rietsuiker
  • 75 g Sultana's (rozijnen), 1 uur geweld in wat verwarmde bruine rum
  • 1 el kaneel

Monchou laag: 

  • 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Monchoutaart
  • 125 ml water op kamertemperatuur
  • 200 g Monchou op kamertemperatuur
  • 250 ml koude slagroom
  • 1 Dr. Oetker Professional Vanillestokje (merg)

Karamel: 

  • 100 g pecannoten
  • 100 g witte fijne kristalsuiker  

Tip!

Gebruik i.p.v. 250 gram kruimelbodemmix 250 gram fijngehakte speculaasjes.

Bereidingswijze

Taartbodem: 

  • Bedek de springvormbodem met een velletje bakpapier en vet de rand van de springvorm in
  • Smelt de boter in een pannetje en roer de kruimelbodemmix erdoor
  • Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de koekjes-boterkruim en druk dit stevig aan
  • Zet de vorm ca. 10 min. in de koelkast

Appel-kaneel laag: 

  • Smelt de boter in een koekenpan
  • Voeg de gesneden appel toe en strooi de suiker er overheen. Bak de appelstukjes op middelhoog vuur tot de suiker gesmolten is
  • Strooi de gewelde Sultana's en de kaneel er over en roer alles een paar keer goed door. Laat iets afkoelen
  • Haal de taartbodem uit de koeling en verdeel de gebakken appel hier gelijkmatig over
  • Zet de bodem direct weer terug in de koeling en laat in ca. 30 min. goed afkoelen

Monchou laag: 

  • Klop in een kom de Monchou met de mixer glad
  • Voeg het water en de taartmix toe en klop op de middelste stand tot een egale massa
  • Voeg de opgeklopte slagroom en de vanille aan het taartmengsel toe en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa. Haal de taart/appelbodem uit de koeling. Verdeel het taartmengsel over de bodem en laat de taart tenminste 2 uur opstijven in de koelkast

Pecan-karamel noten: 

  • Strooi de helft van de suiker in een pan en zet deze op midelhoog vuur
  • Laat de suiker smelten (niet roeren). Strooi, als alle suiker is gesmolten, de rest erbij. Laat dit smelten tot een goudbruine karamel
  • Haal de pan van het vuur en voeg de noten toe
  • Roer door de karamel
  • Giet het mengsel over op een stuk bakpapier, spreid het met een lepel wat uit en laat helemaal afkoelen
  • Breek in stukken en garneer de taart ermee vlak voor het serveren

Bewaren: De monchoutaart kan een maand lang ingevroren bewaard worden, zorg dat je genoeg tijd neemt om de taart te ontdooien, dit duurt namelijk ongeveer 3 uur. Duurt invriezen en ontdooien te lang? Dan kan de monchou taart altijd 3 dagen in de koeling bewaart worden.


* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.   

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, ga je akkoord met onze voorwaarden.

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.