Monchoutaart met kaneelappeltjes en rum rozijnen
12 personen
Met kaneelappeltjes en rum rozijnen
€ 9,85 per recept / € 0,82 p.p.*
Ingrediënten / Benodigdheden
Benodigheden:
- Bakpapier
- Springvorm 24 cm
- Keukenmachine
- Mixer
Kruimelbodem:
- 250 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kruimelbodem
- 75 g roomboter
Appel-kaneel laag:
- 3 Elstars, in kleine stukjes gesneden
- 1 el roomboter
- 2 el rietsuiker
- 75 g Sultana's (rozijnen), 1 uur geweld in wat verwarmde bruine rum
- 1 el kaneel
Monchou laag:
- 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Monchoutaart
- 125 ml water op kamertemperatuur
- 200 g Monchou op kamertemperatuur
- 250 ml koude slagroom
- 1 Dr. Oetker Professional Vanillestokje (merg)
Karamel:
- 100 g pecannoten
- 100 g witte fijne kristalsuiker
Tip!
Gebruik i.p.v. 250 gram kruimelbodemmix 250 gram fijngehakte speculaasjes.Bereidingswijze
Taartbodem:
- Bedek de springvormbodem met een velletje bakpapier en vet de rand van de springvorm in
- Smelt de boter in een pannetje en roer de kruimelbodemmix erdoor
- Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de koekjes-boterkruim en druk dit stevig aan
- Zet de vorm ca. 10 min. in de koelkast
Appel-kaneel laag:
- Smelt de boter in een koekenpan
- Voeg de gesneden appel toe en strooi de suiker er overheen. Bak de appelstukjes op middelhoog vuur tot de suiker gesmolten is
- Strooi de gewelde Sultana's en de kaneel er over en roer alles een paar keer goed door. Laat iets afkoelen
- Haal de taartbodem uit de koeling en verdeel de gebakken appel hier gelijkmatig over
- Zet de bodem direct weer terug in de koeling en laat in ca. 30 min. goed afkoelen
Monchou laag:
- Klop in een kom de Monchou met de mixer glad
- Voeg het water en de taartmix toe en klop op de middelste stand tot een egale massa
- Voeg de opgeklopte slagroom en de vanille aan het taartmengsel toe en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa. Haal de taart/appelbodem uit de koeling. Verdeel het taartmengsel over de bodem en laat de taart tenminste 2 uur opstijven in de koelkast
Pecan-karamel noten:
- Strooi de helft van de suiker in een pan en zet deze op midelhoog vuur
- Laat de suiker smelten (niet roeren). Strooi, als alle suiker is gesmolten, de rest erbij. Laat dit smelten tot een goudbruine karamel
- Haal de pan van het vuur en voeg de noten toe
- Roer door de karamel
- Giet het mengsel over op een stuk bakpapier, spreid het met een lepel wat uit en laat helemaal afkoelen
- Breek in stukken en garneer de taart ermee vlak voor het serveren
Bewaren: De monchoutaart kan een maand lang ingevroren bewaard worden, zorg dat je genoeg tijd neemt om de taart te ontdooien, dit duurt namelijk ongeveer 3 uur. Duurt invriezen en ontdooien te lang? Dan kan de monchou taart altijd 3 dagen in de koeling bewaart worden.
* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.