Kwarktaart tricolore
12 personen
Een mooie smaakcombinatie van passievrucht, pistache en Pina Colada
€ 8,50 per recept / € 0,70 p.p.*
Ingrediënten / Benodigdheden
Benodigdheden:
- 12 stroken inleg Bopine PVC folie van 5,5 x 22 cm
- 12 gebaksringen ø 6,5 cm
Kruimelbodem:
- 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kruimelbodem
- 70 g boter
Kwarktaartvulling:
- 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kwarktaart Naturel
- 400 ml lauw water
- 500 g magere kwark
- 250 ml slagroom
- 40 g Pistachecompound (bijv. Dawn)
- 60 g Passievrucht compound
- 20 g Pina Colada (Monet)
- 20 g Yuzu
- 5 g vers gehakte munt
Tip!
- Gebruik voor het beste resultaat de kwark en de slagroom direct vanuit de koelkast.
- Plaats voor strakke lagen de gebakjes na iedere laag even in de vriezer alvorens de volgende laag op te spuiten.
Bereidingswijze
Kruimelbodem:
- Plaats de gebakringen op een met plasticfolie belegd (dien)blad. Bekleed de binnenkant van de ringen met de stroken Bopine PVC folie
- Smelt de boter in een pannetje. Neem de pan van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter
- Bedek de bodems van de ringen gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan
- Plaats het blad met ringen ca. 10 minuten in de koelkast
Kwarktaartvulling:
- Doe het lauwe water en de kwarktaartmix in een mengkom en klop dit met een mixer met een garde op de laagste stand in 1 minuut tot een gladde massa
- Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 1 minuut tot een luchtige massa
- Verdeel de kwarktaartvulling in 3 kommen (3 x 400 g)
- Hak de munt fijn.
- Kom 1: Meng de vulling met 20 gram Pina colada en 20 gram Yuzu en de gehakte munt toe
- Kom 2: Meng de vulling met 40 gram pistachecompound.
- Kom 3: Meng de vulling met 60 gram passievruchtcompound
- Doe de drie vullingen in drie verschillende spuitzakken.
- Begin te vullen met de Pina colada vulling, dan de pistache vulling en bovenop de passievrucht vulling
- Laat de gebakjes tenminste 2½ uur opstijven in de koeling
- Garnering & decoratie naar eigen inzicht
Bewaren: Dit recept kan uitstekend in bulk voorbereid worden en kan tot een maand lang ingevroren worden bewaard. Trek voor het ontdooien ongeveer 3 uur uit en bewaar niet langer dan 3 dagen in de koeling.
* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen per grossier.