Recepten / Bakken / Hazelnoot karameltaart

Hazelnoot karameltaart

8 personen

Een heerlijke zoete taart met hazelnoten en karamel. Een heerlijk recept gemaakt met basis ingrediënten.

€15,43 voor 8 personen / 1,93 p.p*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden: 

  • 2 taartvormen/ringen van 22 cm Ø
  • 1 keukenmachine/mengmachine
  • 1 kook thermometer
  • 1 dienblad
  • Bopinefolie of bakpapier
  • Bakspray Dr. Oetker Professional

Biscuit/kapsel:

  • 300 g Dr. Oetker Professional Biscuitmix
  • 60 ml water
  • 5 eieren

Siroop:

  • 60 g suiker
  • 1 dl water
  • 30 ml karamel siroop Monin (optioneel)

Glacage karamel:

  • 150 g suiker
  • 120 g slagroom
  • 120 g water 
  • 5 g gelatineblaadjes Dr. Oetker Professional
  • 10 g maïzena
  • 20 g water

Tony's Chocolonely melkchocolade ganache:

  • 540 g melkchocolade
  • 4,5 dl slagroom
  • 50 g glucose / blanke stroop
  • 150 g hazelnoot krokant

Decoratie:

  • 20 g hazelnoot heel
  • Zilverblaadjes (optioneel)  

Tip!

  • In plaats van de glacage kan je ook 450 gram decorgel plus caramel van de Hanos gebruiken.
  • Gebruik caramel decorgel in plaats van de zelfgemaakte glacage. Verkrijgbaar bij verschillende groothandels. De decorgel caramel opwarmen tot 40/45 graden en glaceren.  

Bereidingswijze

Decoratie: 

  • Halveer de hazelnoot en bruineer ze in de oven op 160 ºC

Biscuit/kapsel: 

  • Doe de biscuitmix en het water in de keukenmachine. Mix het geheel op de laagste stand goed door elkaar en voeg een voor een de eieren toe
  • Klop het geheel daarna op de hoogste stand in circa 5 minuten tot een luchtig beslag
  • Vet de taartvorm in met bakspray
  • Verdeel het beslag over de ingevette taartvorm en bak de taart in 30 minuten gaar (elektrische oven 170°C; heteluchtoven 160°C)

Tony's Chocolonely melkchocolade ganache: 

  • Breng de slagroom aan de kook met de glucose/blanke stroop
  • Doe de chocolade in een kom en giet de slagroom (85 ºC) op de chocolade
  • Laat even staan en roer de chocolade en de slagroom tot een homogene massa

Siroop:

  • Breng de suiker, het water en de karamel siroop in de pan aan de kook.
  • Laat afkoelen

Glacage karamel: 

  • Week de gelatine in koud water
  • Voeg 150 g suiker toe aan een pan zonder water en maak een mooie licht droge karamel. Roer het af en toe even door
  • Blus af met 120 g warm water en 120 g warme slagroom. Goed los roeren met een garde
  • Meng in een klein bakje 20 g water met 10 g maïzena
  • Voeg de opgeloste maïzena door de karamel en breng aan de kook
  • Voeg de geweekte gelatine toe en laat dit goed oplossen
  • Koel het geheel af tot tot 28 ºC

Hazelnoot taart:

  • Haal de biscuit uit de taartvorm. Snij de biscuit door het midden in de lengte
  • Plaats een nieuwe taartvorm/ring van 22 cm Ø op een met plasticfolie belegd (dien)blad
  • Bekleed de binnenkant van de ring met een strook bopinefolie of bakpapier
  • Leg de eerste laag biscuit in de ring en kwast licht in met siroop
  • Bedek de biscuitbodem met de melkchocolade ganache en bewaar 1/3 ganache voor het instrijken van de taart
  • Strooi de hazelnoot krokant over de melkchocolade ganache
  • Kwast de biscuit weer in met siroop en voeg de tweede laag toe aan de ring
  • Strijk de zijkant en bovenkant in met de overgebleven chocolademelk ganache
  • Zet de taart voor minimaal 2 uur in de vriezer

Afwerking: 

  • Neem de taart uit de vriezer. Haal de taartring eraf en leg de taart op een rooster met een plateau eronder
  • Breng de karamel glacage au bain-marie op 28 ºC en giet een dun laagje over de taart
  • Herhaal het glaceren twee keer
  • Zet de taart op een taartkarton
  • Decoreer tenslotte met de gebruineerde hazelnoten en eventueel met wat zilverblaadjes

Bewaren: 

  • Ingevroren is de taart een maand lang houdbaar
  • De glacage kan 2 weken afgedekt bewaard worden in de koelkast. Voor gebruik eerst opwarmen au bain-marie tot 35 graden

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.   

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, ga je akkoord met onze voorwaarden.

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.