Recepten / Bakken / Hartvormige appeltaartjes

Hartvormige appeltaartjes

10 personen

Liefde gaat door de maag.

€ 5,24 per recept / € 0,52 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden: 

  • 10 Hartvormige springvormpjes
  • Vetvrij papier / bakpapier
  • Weegschaal
  • Grote RVS kom
  • Snijplank
  • Appelboor
  • Koksmes

Bodem: 

  • 350 g Koopmans Professioneel kristal patentbloem
  • 180 g basterdsuiker
  • 30 g Dr. Oetker Professional vanillesuiker 
  • 250 g roomboter
  • 1 ei
  • 1 mespuntje zout

Vulling: 

  • 3 flinke appels (of 4 kleinere) gesneden in kleine blokjes
  • 10 g rozijnen (geweld)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel Dr. Oetker Professional vanillesuiker 
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 1 eetlepel Dr. Oetker Professional custardpoeder 
  • 1 ei (losgeklopt)

Decoratie: 

  • 150 gram abrikozenjam  

Tip!

  • Als het deeg erg plakt tijdens het kneden, voeg dan wat bloem toe.
  • Gebruik je de vulling niet direct, dan laat de vulling uitlekken in een vergiet of zeef i.v.m. het vocht.  

Bereidingswijze

Werkwijze bodem: 

  • Doe alle ingrediënten in een grote RVS kom
  • Kneed een mooie soepele bal
  • Laat het deeg rusten in de koeling

Werkwijze vulling: 

  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes (of appels schoon bestellen bij de groenteboer)
  • Meng in een kom de appelblokjes, kaneel, rozijnen, basterdsuiker, vanillesuiker en het custardpoeder

Appeltaart bereiden: 

  • Vet de vormpjes in met Bakspray (Dr. Oetker)
  • Rol het deeg uit tot een plak van 4 mm dikte
  • Steek de bodempjes uit het uitgerolde plak deeg
  • Pak een reep uitgerold deeg en bekleed daar de randen mee
  • Prik met een vork of een mes een aantal gaatjes in de rand en de bodem
  • Vul de taarten met de appelvulling
  • Leg op de bovenkant van het taartje reepjes deeg in klassiek raster
  • Bestrijk de bovenkant met een losgeklopt ei
  • Afbakken op 175 ºC ca. 15-18 minuten op een rooster iets onder het midden

Afwerking: 

  • Verwarm de abrikozenjam in een steelpan met een klein beetje water
  • Smeer de taartjes in met abrikozenjam wanneer ze direct uit de oven komen. Ga uit van ½ el jam per taartje

Bovenstaand recept is een recept van Marja Meerwijk van PannenkoekVilla Hartenlust.


* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers  

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, ga je akkoord met onze voorwaarden.

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.