Hartvormige appeltaartjes
10 personen
Liefde gaat door de maag.
€ 5,24 per recept / € 0,52 p.p.*
Ingrediënten / Benodigdheden
Benodigdheden:
- 10 Hartvormige springvormpjes
- Vetvrij papier / bakpapier
- Weegschaal
- Grote RVS kom
- Snijplank
- Appelboor
- Koksmes
Bodem:
- 350 g Koopmans Professioneel kristal patentbloem
- 180 g basterdsuiker
- 30 g Dr. Oetker Professional vanillesuiker
- 250 g roomboter
- 1 ei
- 1 mespuntje zout
Vulling:
- 3 flinke appels (of 4 kleinere) gesneden in kleine blokjes
- 10 g rozijnen (geweld)
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel Dr. Oetker Professional vanillesuiker
- 1 eetlepel basterdsuiker
- 1 eetlepel Dr. Oetker Professional custardpoeder
- 1 ei (losgeklopt)
Decoratie:
- 150 gram abrikozenjam
Tip!
- Als het deeg erg plakt tijdens het kneden, voeg dan wat bloem toe.
- Gebruik je de vulling niet direct, dan laat de vulling uitlekken in een vergiet of zeef i.v.m. het vocht.
Bereidingswijze
Werkwijze bodem:
- Doe alle ingrediënten in een grote RVS kom
- Kneed een mooie soepele bal
- Laat het deeg rusten in de koeling
Werkwijze vulling:
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes (of appels schoon bestellen bij de groenteboer)
- Meng in een kom de appelblokjes, kaneel, rozijnen, basterdsuiker, vanillesuiker en het custardpoeder
Appeltaart bereiden:
- Vet de vormpjes in met Bakspray (Dr. Oetker)
- Rol het deeg uit tot een plak van 4 mm dikte
- Steek de bodempjes uit het uitgerolde plak deeg
- Pak een reep uitgerold deeg en bekleed daar de randen mee
- Prik met een vork of een mes een aantal gaatjes in de rand en de bodem
- Vul de taarten met de appelvulling
- Leg op de bovenkant van het taartje reepjes deeg in klassiek raster
- Bestrijk de bovenkant met een losgeklopt ei
- Afbakken op 175 ºC ca. 15-18 minuten op een rooster iets onder het midden
Afwerking:
- Verwarm de abrikozenjam in een steelpan met een klein beetje water
- Smeer de taartjes in met abrikozenjam wanneer ze direct uit de oven komen. Ga uit van ½ el jam per taartje
Bovenstaand recept is een recept van Marja Meerwijk van PannenkoekVilla Hartenlust.
* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers