Frambozen petitfours
12 personen
€ 8,38 per recept / € 0,70 p.p.*Ingrediënten / Benodigdheden
Benodigdheden:
- 12 Bakvormpjes 5cm Ø of mini muffintray 5cm Ø met 12 gaatjes
- Uitstekertje 8 cm Ø
- Keukenmachine / mengmachine
- Bakspray Dr. Oetker Professional
- Bakpapier
- Bakbonen
- Spuitzak
- Spuitmondje 13mm Ø
Deegbakjes:
- 1 plak Koopmans Professioneel harde wenerdeeg
Frambozenroom:
- 50 g frambozen (kan ook diepvries)
- 50 ml + 350 ml slagroom
- 16 g Dr. Oetker Professional slagroomversteviger
- 16 g Dr. OetkerProfessional vanillesuiker
- 2 el kristalsuiker
Decoratie/afwerking:
- Verse frambozen
- Verse muntblaadjes
Bereidingswijze
Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 210 graden (electrische oven), 190 graden (heteluchtoven)
Deegbakjes:
- Laat het deeg op een snijplank licht ontdooien. Steek met de steker 12 rondjes uit het deeg
- Vet de vormpjes (of muffintray) in met bakspray
- Leg plakjes deeg in de vormpjes, leg er een stukje bakpapier in en vul met bakbonen
- Bak de deegbakjes 12-18 minuten blind
- Laat de bakjes op een rooster afkoelen
Frambozenroom:
- Mix 50 gram frambozen samen met 50 gram ongeklopte slagroom tot een glad geheel
- Klop de overige ongeklopte slagroom samen met de slagroomversteviger, vanillesuiker en suiker stijf. Voeg de frambozenroom toe en klop opnieuw tot dat de room goed stijf is
- Schep de room over in een spuitzak
Afwerking:
- Spuit de frambozenroom in de deegbakjes
- Decoreer naar eigen inzicht met verse frambozen en muntblaadjes
Bewaren: De bodems kunnen van tevoren gebakken en bewaard worden in een gesloten doos voor maximaal een week
* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.