Recepten / Bakken / Duotone kwarktaartjes

Duotone kwarktaartjes

20 personen

Verras je gasten met deze mooie creatie. Frisse smaken en een lust voor het oog.

€ 9,00 per recept / € 0,75 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden: 

  • 12 stroken PVC folie van 5,5 x 22 cm
  • 12 gebakringen ø 6,5 cm

Kruimelbodem:

  • 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kruimelbodem
  • 70 g boter

Gelei: 

  • 3 blaadjes Dr. Oetker Professional Gelatine (in koud water geweekt)
  • 125 ml Aardbeiencoulis

Kwarktaartmix: 

  • 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kwarktaart Naturel 
  • 400 ml lauw water
  • 500 g magere kwark
  • 250 ml slagroom
  • 60 g Aardbeiencompound (bijv. Dawn)  

Tip!

  • Meng stukjes aardbei of andere vruchten door de kwarktaartvulling.
  • Gebruik voor het beste resultaat de kwark en de slagroom direct vanuit de koelkast.  

Bereidingswijze

Kruimelbodem: 

  • Plaats de gebakringen op een met bakpapier belegd (dien)blad
  • Bekleed de binnenkant van de ringen met de stroken bakpapier
  • Smelt de boter in een pannetje
  • Neem de pan van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter
  • Bedek de bodems van de ringen gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan
  • Plaats het blad met ringen ca. 10 minuten in de koelkast

Kwarktaartvulling: 

  • Doe het lauwe water (400 ml) en de 200 g kwarktaartmix in een mengkom en klop dit met een mixer met een garde op de laagste stand in 1 minuut tot een gladde massa
  • Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 1 minuut tot een luchtige massa
  • Meng 60 gram (aardbei)compound door de helft van de kwarktaartvulling en verdeel dit over de onderste helft van de ringen. Gebruik de andere helft van de kwarktaartvulling voor het vullen de bovenste helft van de ringen
  • Laat de gebakjes ten minste 2½ uur opstijven in de koeling

Afwerking: 

  • Doe de poedergelatine in een pannetje en voeg hier 150 ml aardbeiencoulis aan toe
  • Roer het geheel door en laat het 10 minuten staan
  • Verwarm de saus met de gewelde gelatine onder voortdurend roeren met een garde, totdat de gelatine volledig is opgelost, het mag niet koken
  • Haal de pan van het vuur en laat de gelei circa 5 minuten afkoelen (tot circa 40 °C) 
  • Roer de gelei nog een keer door en giet de gelei over de taart, verdeel de gelei door de springvorm al draaiend iets te kantelen
  • Zet de taart weer in de koelkast en laat de taart nog tenminste 1 uur opstijven
  • Decoreer met verse aardbeien en/of andere vruchtjes

Bewaren: deze gebakjes kun je een maand lang ingevroren bewaren en ze zullen na ongeveer 3 uur weer ontdooid zijn. Duurt invriezen te lang? De duotone kwarktaartjes drie dagen in de koeling bewaard worden.

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.   

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, ga je akkoord met onze voorwaarden.

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.