Chocolade cheesecake
20 personen
Een twist op de cheescake, met de lekkere combinatie van chocolade en rood fruit.
€ 18,95 per recept / € 0,94 p.p.*
Ingrediënten / Benodigdheden
Benodigdheden:
- Bakvorm 35,5 cm x 28,5 cm
Bodem:
- 250 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kruimelbodem óf 1 plak Koopmans Professioneel Harde Wenerdeeg
- 100 g pure chocolade
Vulling:
- 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Cheesecake
- 400 g roomkaas (bijv. MonChou)
- 300 g crème fraîche
- 3 dl slagroom
- 300 g chocolade puur
- 20 g cacaopoeder
- 100 g suiker
- 6 eieren/300 gr
Frambozengel:
- 1,5 dl water
- 75 g suiker
- 2,5 g agar
- 200 g frambozencoulis “Boiron” óf 200 gram verse /diepvries frambozen met 50 gram suiker opkoken.
Tip!
Voor een beter resultaat, garneer de cheesecake gelijk na het gieten van de gel. Houd er wel rekening mee hoe de cheesecake gesneden wordt.Bereidingswijze
Bodem:
- Bak de harde wenerdeeg af op 180 graden ca. 25 min tot dat het mooi bruin en knapperig is
- Laat afkoelen
- Smelt 400 gram pure chocolade au bain-marie, bewaar 300 gr voor de vulling
- Bestrijk de afgebakken bodem met de gesmolten chocolade m.b.v. een kwast.
Vulling:
- Klop in een kom de roomkaas met de mixer
- Voeg de cheesecakemix, eieren één voor één, suiker, crème fraîche toe en meng tot eengladde massa
- Voeg de gesmolten chocolade, cacao en slagroom toe
- Klop alles tot een homogene massa
- Stort het mengsel bovenop de bodem en bak de taart ca. 50 /60 minuten af op 140 °C.
Frambozengel:
- Water, suiker en agar aan de kook brengen
- Voeg de frambozensaus toe
- Giet de gelei over de afgebakken cheesecake
- Laat de cheesecake afkoelen 3 uur in de koeling
Afwerking:
- Snij de cheesecake 9 cm x 4,5 cm met een warm en schoon mes. Verder decoreren met bijvoorbeeld: chocolade reepjes, frambozen of overig rood fruit
* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.