Cheesecake met witte chocolade
12
De perfecte smaakcombinatie van witte chocolade en frambozen.
€ 15,- per recept / € 1,25 p.p.*
Ingrediënten / Benodigdheden
Benodigheden:
- Bakpapier
- Springvorm 26 cm
- Keukenmachine
- Mixer
Kruimelbodem:
- 125 g Bastogne koeken
- 125 g spritsen
- 75 g roomboter
Witte chocolade:
- 400 g witte chocolade
- 120 ml slagroom
Frambozensaus:
- 2,5 dl Alsa Topping framboos
Cheesecake:
- 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Cheesecake
- 400 g roomkaas (bijv. Monchou, 4 pakjes à 100 gram), op kamertemperatuur
- 250 ml crème fraîche
- 4 eieren
Afwerking:
- Bevroren frambozen
- Krokante yoghurt kruimels
- Chocolade krullen
Tip!
Door de ronde hoeken van een GN bakvorm heb je veel snijverlies. Kies voor een rechte bakvorm. (Dr. Oetker Professional disposable bakvorm) om je rendement te verbeteren of verwerk snijresten in andere toepassingen. Bekijk onze tips voor derving!Bereidingswijze
Werkwijze taartbodem:
- Leg een velletje bakpapier over de springvormbodem en vet de rand in
- Hak de koekjes fijn in de keukenmachine
- Smelt ondertussen de boter in een pannetje, haal van het vuur en roer de koekkruim door de gesmolten boter
- Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de koekjes-boterkruim en druk stevig aan
- Zet de vorm ca. 10 min. in de koelkast
- Giet over in een kom en laat afkoelen
Werkwijze gesmolten witte chocolade:
- Giet de slagroom in een steelpan en voeg de witte chocolade toe. Houd wat chocolade achter de hand voor de garnering
- Laat op laag vuur rustig smelten en roer af en toe door
Werkwijze cheesecake laag:
- Klop in een kom de roomkaas met de mixer glad op de laagste stand
- Meng dit met de crème fraîche tot een glad mengsel
- Voeg de eieren en de mix toe en meng gedurende 1/2 minuut op de laagste stand tot een gladde massa
- Voeg het witte chocolade mengsel toe
- Klop alles nog 1/2 minuut door op de laagste stand tot een gladde massa
- Haal de taartbodem uit de koeling en giet de massa in de springvorm
- Lepel enkele scheppen frambozensaus op de taart. Trek evt. met een lepel strepen door de saus voor een mooi patroon
- Bak de cheesecake 50 /60 minuten af op 140 °C.
- Laat de taart in de bakvorm goed afkoelen (ca. anderhalf uur) op een rooster en plaats deze daarna minimaal anderhalf uur in de koelkast
Afwerking:
- Snij de cheesecake in 12 porties
- Decoreer met Alsa Topping framboos, bevroren frambozen en krokante yoghurt kruimels (groothandel) om een frisse smaak te geven aan het ietwat zware gerecht
- Maak het recept helemaal af door de cheesecake te decoreren met chocolade krullen
Bewaren:
- Cheesecake kan een maand lang, zonder decoratie, ingevroren worden.
- Ontdooien duurt ongeveer 4 uur. Naast het invriezen kan de cheesecake ook drie dagen in de koeling bewaart worden
*Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.