Cheesecake met rood fruit
20 personen
Heerlijke cheesecake afgemaakt met fruit en citrusgel.
€ 18,70 per recept / € 0,95 p.p.* (excl. deco)
Ingrediënten / Benodigdheden
Bodem:
- Bakvorm 35,5cm x 28,5cm (1/2 GN)
- 1 plak Harde Wenerdeeg van Koopmans Professioneel
Vulling:
- 450 g Dr. Oetker Professional Mix voor Cheesecake
- 800 g Monchou
- 500 g crème fraîche
- 8 eieren
Citrusgel:
- 3 dl water
- 150 gram suiker
- 3 g agar
- 1 citroen (zeste en sap)
- 1 limoen (zeste en sap)
- 1 sinaasappel (zeste en sap)
Bereidingswijze
Vulling:
- Bekleed de bakvorm met vetvrijpapier
- Prik het deeg met een vork of korstdeegrol
- Doe het deeg in de bakvorm en bestrooi de plak deeg met poedersuiker, bak af op 160 °C totdat deze mooi bruin en knapperig is. Laat afkoelen
- Klop de roomkaas in een kom glad met een mixer op de laagste stand. Meng dit met de crème fraîche tot een glad mengsel
- Voeg de eieren en de mix toe en meng gedurende een 1/2 minuut op de laagste stand tot een gladde massa
- Stort het mengsel bovenop de bodem en bak de taart ca. 50 /60 minuten af op 140 °C
Citrusgel:
- Water, suiker, sap en zeste met de agar aan de kook brengen
- Laat afkoelen
Afwerking:
- Snijd de cheesecake met een warm en schoon mes in 21 stukken
- Bestrijk deze met de citrusgel en decoreer naar eigen inzicht
Bewaren: Cheesecake kan een maand lang, zonder decoratie, ingevroren worden, het ontdooien duurt ongeveer 4 uur. Naast het invriezen kan de cheesecake ook drie dagen in de koeling bewaart worden.
* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.