Cheesecake met noten
20 personen
Serveer deze cheesecake met een stoofpeertje en je serveert een mooi en verrassend dessert.
€ 21,13 per recept / € 1,06 p.p.*
Ingrediënten / Benodigdheden
Benodigdheden:
- Dr. Oetker Professional disposable bakvorm 35,5cm x 28,5cm (of 1/2 GN)
Cheesecake:
- 450 g Dr. Oetker Professional Mix voor Cheesecake
- 1 plak Koopmans Professioneel Harde Wenerdeeg
- 800 g roomkaas (bijv. MonChou)
- 500 g crème fraîche
- 8 eieren
- 200 g noten
- 12 el hazelnoot siroop
Karamel gelei:
- 300 ml water
- 150 g suiker
- 3 g agar
- 3 el karamelsiroop
Tip!
Serveer de cheesecake met een stoofpeertje en eventueel een paar blaadjes Vene Cress.Bereidingswijze
Bodem:
- Bestrooi de deegplak met kristalsuiker en bak af op 180 graden totdat het mooi bruin en knapperig is
- Laat afkoelen
Vulling:
- Meng de crème fraîche en de roomkaas totdat dit een homogene (gladde) massa is
- Meng de eieren en de cheesecakemix erdoor
- Hak de noten en meng deze samen met de hazelnoot siroop door de vulling
- Stort het mengsel bovenop de bodem en bak de taart 50/60 minuten af op 140 °C
Karamelgelei:
- Water, suiker, karamel siroop en agar aan de kook brengen
- Af laten koelen in de koelkast
Afwerking:
- Snijd de cheesecake in rechthoekige stukken (ca. 21st.)
- Werk af met de gelei en decoreer met noten
Bewaren: De cheesecake kan ingevroren worden voor 1 maand en is wanneer deze is afgedekt 4 dagen houdbaar in de koeling.
* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.