Carrot cake
8 personen
€ 7,19 voor 8 personen / € 0,90 p.p*Ingrediënten / Benodigdheden
Benodigdheden:
- Springvorm 24 cm Ø
- 1 keukenmachine / mengmachine
- Dr. Oetker Professional bakspray
Carrot cake:
- 100 g pecannoten
- 340 g geraspte wortel
- 260 g Koopmans Professioneel Kristal Patentbloem
- 1½ theelepel Dr. Oetker Professional bakpoeder
- 1 theelepel baking soda
- ½ theelepel zout
- 1½ theelepel kaneel
- 240 g eieren, maat L
- 300 g rietsuiker
- 240 ml zonnebloemolie
- 20 g Dr. Oetker Professional Bourbon Vanillesuiker (2 eetlepels)
Glazuur:
- 50 g zachte roomboter
- 200 g roomkaas
- 200 g poedersuiker
- 10 g Dr. Oetker Professional Bourbon Vanillesuiker (1 eetlepel)
- 1 theelepel citroenrasp Dr.Oetker
Bereidingswijze
Cake:
- Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de springvorm in met bakspray
- Hak de pecannoten in grove stukken
- Meng de bloem, baking soda, bakpoeder, vanillesuiker, zout en kaneel in een kom
- Doe de eieren in de keukenmachine en klop 1 minuut op hoge snelheid. Voeg in delen de suiker toe aan de eieren en blijf mixen tot het mengsel dik en lichtgekleurd is (ca. 3-4 minuten)
- Voeg dan rustig de olie toe terwijl je blijft kloppen
- Voeg de droge ingrediënten toe aan het eimengsel en mix totdat alles is opgenomen. Mix niet langer dan nodig
- Spatel de geraspte wortel en pecannoten door het beslag
- Giet het beslag in de springvorm en bak 50 tot 60 minuten in het midden van de oven
- Laat de cake afkoelen op een rooster
Glazuur:
- Meng de boter en roomkaas in de keukenmachine tot een gladde massa
- Zeef de poedersuiker en voeg deze samen met de vanillesuiker in delen toe aan het mengsel
- Voeg tenslotte de citroenrasp toe
Carrotcake:
- Haal de cake uit de taartvorm. Snij de cake door het midden in de lengte
- Verdeel het glazuur over de 2 lagen cake, garneer naar eigen inzicht
* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.