Brooklyn Blackout chocolade cake
12 personen
Deze beroemde Brooklyn Blackout taart is een taart voor échte chocolade diehards. De taart bestaat uit meerdere lagen en is gevuld met heerlijke chocolademousse.
€ 13,81 per recept / € 1,15 p.p.*
Ingrediënten / Benodigdheden
Benodigdheden:
- 2 taartvormen / 22 cm Ø
- 1 keukenmachine / mengmachine
- Bakspray Dr. Oetker Professional
Biscuit/kapsel:
- 600 g Dr. Oetker Professional Biscuitmix
- 10 eieren
- 120 ml water
- 4 el cacaopoeder
- 2 tl vanille-extract
- 400 g pure chocolade, gesmolten (au bain marie), licht afgekoeld
Chocolademousse vulling:
- 350 g Alsa Chocolademousse classic
- 750 ml water
Decoratie/afwerking:
- Crispearls salted caramel Callebaut
- Chocolade decoratie driehoeken gestreept wit/chocolade
- Chocolade decoratie pencils pure chocolade
Bereidingswijze
Chocolade biscuit/kapsel:
- Vet de springvormen in met bakspray
- Mix de biscuitmix, eieren en het water in een keukenmachine op de laagste stand goed door elkaar
- Voeg cacaopoeder en vanille-extract toe
- Klop het geheel daarna op de hoogste stand in ca. 8 minuten tot een luchtig beslag
- Voeg de gesmolten chocolade toe en mix opnieuw.
- Verdeel het beslag over de springvormen en bak het biscuit in 35-40 minuten gaar
- Laat het biscuit in de vorm afkoelen, verwijder na 10 minuten de rand en bodem van de springvorm. Laat daarna op een rooster verder afkoelen voor verdere bereiding
Chocolademousse laag:
- Volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking
Afwerking:
- Snijd de biscuit aan de bovenkant recht
- Snijd 1 biscuit door midden en behoud één zoals hij is zodat er 3 lagen ontstaan
- Leg een dunne laag biscuit op een taartkarton. Verdeel 1/3 van de chocolademousse over de laag. Leg de dikste laag biscuit er bovenop. Besmeer met 1/3 van de chocolademousse. Leg hier de laatste laag biscuit op en besmeer met de mousse
- Decoreer naar inzicht met chocolade driehoekjes, parels en stukjes chocolade pencils
Bewaren: de biscuit kan van te voren gebakken worden en 1 maand in de vriezer bewaard. Bewaar de taart na decoratie in de koeling (24 uur).
* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.