Boltaart
12 personen
Lijkt ingewikkeld toch, zo'n bolvormige taart? Mis! Deze taart kun je in veelvoud voorbereiden en bewaren in de vriezer. Makkelijk en natuurlijk prachtig om te zien.
€ 5,80 per recept / € 0,50 p.p.*
Ingrediënten / Benodigdheden
Benodigdheden:
- Springvorm 26 cm
- Kunststof bolvorm 27 cm
Biscuitmix:
- 250 g Dr. Oetker Professional Biscuitmix
- 4 eieren
- 50 ml melk
Kwarktaartmix:
- 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kwarktaartmix
- 400 ml lauw water
- 500 g magere kwark
- 250 ml slagroom
Tip!
- Gebruik voor het beste resultaat de kwark en de slagroom direct vanuit de koelkast.
- Leg in de bolvorm halve aardbeien voordat de kwarktaartvulling in de bolvorm wordt getort en geleer de boltaart na het opstijven af met taart- of spiegelgelei.
- Serveer de taartpunten met slagroom en chocoladekrullen.
- Spuit op de eerste biscuitlaag een ring met een vruchtenvulling of jam.
Bereidingswijze
Biscuitbodem:
- Leg het velletje bakpapier over de springvormbodem
- Plaats de rand hierop en sluit de springvorm
- Vet de springvorm in met boter of bakspray
- Doe de biscuitmix, de eieren en melk in een beslagkom en klop het geheel met de mixer met garden 5 minuten op de hoogste stand tot een luchtige massa
- Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad
- Bak de taart onder het midden van de oven (op 160 °C) in ca. 30 minuten gaar en goudbruin en laat deze afkoelen op een rooster
Boltaart:
- Snijd de biscuitbodem 1 keer doormidden en snijd van de bovenkant de randen af zodat deze ca. 20 cm doorsnede wordt
- Strijk de bolvorm licht in met olie
- Doe 400 ml lauw water en de 200 g taartmix in een kom en klop dit met een mixer met een garde op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel
- Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa
- Schenk de helft van het taartmengsel in de bolvorm en druk de bovenkant van de biscuitbodem in het kwarkmengsel
- Verdeel de rest van het taartmengsel over de bolvorm en druk de onderkant van de biscuitbodem in het kwarktaartmengsel
- Laat de taart ten minste 2½ uur opstijven in de koelkast of nog beter vries deze in
- Maak de bolvorm warm door deze te dompelen in heet water. Stort de boltaart voorzichtig op een groot plat bord en verwijder voorzichtig de bolvorm
Bewaren: Na het maken van de boltaart kun je deze invriezen en 1 maand ingevroren bewaren. Let op: het ontdooien neemt ongeveer 6 uur in beslag. Duurt dit te lang? Dan kun je er ook voor kiezen om de boltaart in de koeling te bewaren, dit kan voor 2 dagen.
* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.