Recepten / Bakken / Boltaart

Boltaart

12 personen

Lijkt ingewikkeld toch, zo'n bolvormige taart? Mis! Deze taart kun je in veelvoud voorbereiden en bewaren in de vriezer. Makkelijk en natuurlijk prachtig om te zien.

€ 5,80 per recept / € 0,50 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden: 

  • Springvorm 26 cm
  • Kunststof bolvorm 27 cm

Biscuitmix:

  • 250 g Dr. Oetker Professional Biscuitmix
  • 4 eieren
  • 50 ml melk

Kwarktaartmix: 

  • 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kwarktaartmix 
  • 400 ml lauw water
  • 500 g magere kwark
  • 250 ml slagroom  

Tip!

  • Gebruik voor het beste resultaat de kwark en de slagroom direct vanuit de koelkast.
  • Leg in de bolvorm halve aardbeien voordat de kwarktaartvulling in de bolvorm wordt getort en geleer de boltaart na het opstijven af met taart- of spiegelgelei.
  • Serveer de taartpunten met slagroom en chocoladekrullen.
  • Spuit op de eerste biscuitlaag een ring met een vruchtenvulling of jam.  

Bereidingswijze

Biscuitbodem: 

  • Leg het velletje bakpapier over de springvormbodem
  • Plaats de rand hierop en sluit de springvorm
  • Vet de springvorm in met boter of bakspray
  • Doe de biscuitmix, de eieren en melk in een beslagkom en klop het geheel met de mixer met garden 5 minuten op de hoogste stand tot een luchtige massa
  • Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad
  • Bak de taart onder het midden van de oven (op 160 °C) in ca. 30 minuten gaar en goudbruin en laat deze afkoelen op een rooster

Boltaart: 

  • Snijd de biscuitbodem 1 keer doormidden en snijd van de bovenkant de randen af zodat deze ca. 20 cm doorsnede wordt
  • Strijk de bolvorm licht in met olie
  • Doe 400 ml lauw water en de 200 g taartmix in een kom en klop dit met een mixer met een garde op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel
  • Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa
  • Schenk de helft van het taartmengsel in de bolvorm en druk de bovenkant van de biscuitbodem in het kwarkmengsel
  • Verdeel de rest van het taartmengsel over de bolvorm en druk de onderkant van de biscuitbodem in het kwarktaartmengsel
  • Laat de taart ten minste 2½ uur opstijven in de koelkast of nog beter vries deze in
  • Maak de bolvorm warm door deze te dompelen in heet water. Stort de boltaart voorzichtig op een groot plat bord en verwijder voorzichtig de bolvorm

Bewaren: Na het maken van de boltaart kun je deze invriezen en 1 maand ingevroren bewaren. Let op: het ontdooien neemt ongeveer 6 uur in beslag. Duurt dit te lang? Dan kun je er ook voor kiezen om de boltaart in de koeling te bewaren, dit kan voor 2 dagen.

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.  

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, ga je akkoord met onze voorwaarden.

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.