Basisrecept Hollandse cake
15 personen
Basisrecept voor cake
€ 2,31 per recept / € 0,15 p.p.
Ingrediënten / Benodigdheden
Benodigdheden:
- Cakevorm van 25 cm
- Keukenmachine of mixer
Hollandse Cake:
- 250 g Koopmans Professioneel Cakemeel
- 200 g roomboter of margarine (kamertemperatuur)
- 200 g witte basterdsuiker
- 3 eieren (m) (kamertemperatuur)
- 50 ml melk (kamertemperatuur)
Bereidingswijze
Oveninstellingen:
- Elektrische oven: 160 °C
- Heteluchtoven: 150 °C
Werkwijze cake:
- Vet de cakevorm in en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik de Dr. Oetker Professional bakspray
- Klop de boter in de keukenmachine zacht en romig
- Voeg de suiker toe en meng het geheel tot een gladde massa
- Mix er één voor één de eieren door en klop het geheel gedurende circa 3 minuten op de hoogste stand tot een glad cakebeslag
- Voeg het cakemeel en de melk in gedeelten toe en meng het tot een glad cakebeslag
- Schep het cakebeslag in de cakevorm
- Bak de cake in 60 – 70 minuten gaar en goudbruin
Bewaren:
- Bewaar de cake luchtdicht verpakt tot 2 dagen buiten de koelkast, 2 dagen in de koeling of tot 1 maand in de vriezer.
- Vriezertip: snij de cake vooraf in royale plakken en haal per keer de juiste hoeveelheid uit de vriezer. Laat buiten de koeling in ongeveer 3 uur ontdooien
*Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.